Veel beloven en weinig geven

27-12-2018 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Er moet compensatie komen voor gedupeerde reizigers die ‘last hebben’ van een Hoekse Lijn die veel te laat opgeleverd wordt. Dat zijn de gemeenteraden van Vlaardingen, Maassluis en Schiedam het wel met elkaar eens. Samen hebben ze dan ook compensatievoorstellen ingediend om over te onderhandelen met vervoersbedrijf RET. En de verantwoordelijk Rotterdamse wethouder Adriaan Visser mag met de RET over die ‘lijstjes’ met voorstellen te praten.

Op de lijst van compensatievoorstellen bleken echter twee Vlaardingse voorstellen te ontbreken afgelopen week, ondanks dat de Vlaardingse wethouder Bart Bikkers deze had besproken met zijn Rotterdamse collega. Erik van Pienbroek, raadslid van de ChristenUnie/SGP, is verbaasd.  Hij vraagt in een brief aan de Rotterdamse wethouder Visser met klem om de twee ontbrekende punten alsnog mee te nemen in de onderhandelingen met de RET. Enerzijds gaat het over het toekennen van 14 dagen vrij reizen binnen een jaar voor alle inwoners en daarnaast over extra compensatie voor elke maand vertraging na 1 maart.

De RET heeft al eerder laten weten dat gratis reizen er niet in zit en Van Pienbroek vreest dan ook het ergste. Wij zijn bang dat de bewoner en getroffen gebruiker het nakijken heeft’’, aldus Van Pienbroek. Naar aanleiding van de mogelijk valse verwachtingen die gewekt worden over compensatie reageert hij met de uitspraak : "Veel beloven en weinig geven doet een gek in vreugde leven".Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date