Categorieën

Service

DVO 32 boekt belangrijke zege op VOB

DVO 32 boekt belangrijke zege op VOB
Sport

DVO 32 boekt belangrijke zege op VOB

  • Redactie
  • 06-03-2016
  • Sport
DVO 32 boekt belangrijke zege op VOB
VOETBAL - Zaterdagmiddag heeft het keurkorps van het technisch duo Hoogwerf en De Bruijne een zwaar bevochten maar verdiende overwinning geboekt op naaste concurrent VOB uit Rotterdam Overschie. In een wedstrijd waarin de Vlaardingers de beter voetballende ploeg waren, bleken de uitgespeelde kansen voor de thuisploeg schaars. Tot aan de 16 was het voetbal alleraardigst maar de beslissende pass was of te hard of werd onderbroken door een stug verdedigend VOB. Een VOB wat zelf ook best in de counter nog aardige kansen kreeg, getuige het tweemaal handelend optreden van DVO’32 keeper Ruben Verboon, waarbij de laatste Rotterdamse kans zich bij een 1-0 voorsprong voor DVO vlak voor tijd afspeelde. Je kan dus zeggen dat de sluitpost de 3 punten veilig stelde met zijn save. Ook de bal op de paal van de groen-witten halverwege het 2e bedrijf was een moment waarop de zwart-witten zich gelukkig mochten prijzen, maar al met al was de zege dik verdiend.

DVO was voetballend beter, had meer balbezit en scoorde ook een mooie treffer na een puntgave voorzet van linksback Thomas de Man op het hoofd van topscoorder Gert-Jan van der Veen die de bal snoeihard in de linkerhoek knikte en zodoende zijn 24e seizoenstreffer aantekende. Dat de wedstrijd ook nog ontspoorde mag de Rotterdamse ploeg zichzelf aanrekenen, want de rode kaart, na het neerhalen van de doorgebroken Gert-Jan van der Veen, was donkerrood van kleur en het protest daaropvolgend was dan ook ongepast. Ook DVO mengde zich in het duwende en trekkende strijdgewoel met diverse spelers waarin wonder boven wonder geen kaarten vielen. VOB echter eindigde de wedstrijd met 9 man nadat de bonkige spits, die al een gele prent op zak had, de langs zich snellende Ruud Durinck vloerde en ook kon inrukken.

De Rotterdamse ploeg liet zich in deze op zijn zachtst gezegd niet van zijn beste kant zien. DVO daarentegen mag na deze driepunter nog steeds de strijd aangaan voor plaats 4, want ook de concurrentie met Quintus en Cion verspeelde gisteren, dus een lekker weekend voor de Vlaardingse ploeg.

Trainer coach Ben Hoogwerf heeft gisteren een strijdend en knokkend DVO gezien waarin het voetbal weer langzaam begint terug te komen en ook de strijd niet geschuwd word. Een collectieve zege voor de hele ploeg waarin niemand verzaakte. Volgende week komt het Schiedamse SVV naar de Marathonweg en is er wederom een kans op drie punten.