DVO’32 knokt zich naar zege op Leonidas

06-10-2018 Sport Rinus Zomervrucht

VOETBAL - Vandaag was de derde competitieronde voor DVO’32 met een uitwedstrijd in Rotterdam Schiebroek bij RKSV Leonidas. Een lastige tegenstander vorig seizoen getuige de 3-1 nederlaag toen. Leonidas startte deze jaargang met twee gelijke spelen en wilde dus graag de eerste driepunter aan het totaal toevoegen. DVO is met twee overwinningen gestart en dus de maximale score op weg naar de derde zege ? Welnu dat lukte, al ging het niet zonder slag of stoot; DVO moest diep gaan tegen een fysiek sterke opponent die op de counter ook nog eens een aantal kansen kreeg.

Nadat in de loop van de week centrale verdediger Atakan Karacoskun verstek moest laten gaan viel op zaterdagochtend linksback Mark Verkade af. Tel daarbij Herve Makuka die na een kleine 20 minuten geblesseerd naar de kant moest en AVRO’s puzzeluur voor oefenmeester Ben Hoogwerf is verklaard. Toch speelde DVO vandaag een acceptabele partij voetbal waarin de ploeg bewees dat het ook fysiek zijn mannetje stond.

Na een zwak eerste kwartier waarin men te traag speelde namen de Vlaardingers gaandeweg de eerste helft het initiatief. Dit resulteerde in een prima actie van Tim Kievit die jammer genoeg de lat op zijn weg vond evenals een pegel van Floris Keizerwaard die ook boven de kansloze keeper het houtwerk teisterde. De Rotterdammers kregen ook met een uitval een aardige kans maar keeper Ruben Verboon stond op zijn post. Rust 0-0.

Na de thee eenzelfde beeld: DVO met het balbezit en Leonidas met de lange bal die na 60 minuten bij een levensgevaarlijke move zelfs via de onderkant lat gelukkig voor de Vlaardingers weer het veld in stuiterde. Mazzel dus en een ‘wake up call’ om nog attenter te zijn op de omschakeling. Walter Zomervrucht liet nog een raket los die één van de Rotterdamse verdedigers knock-out sloeg waarna er zelfs een ambulance aan te pas kwam. Gelukkig hoefde de ongelukkige niet mee.

Met nog een dik kwartier op de klok kwam spits Mark Zomervrucht en dit bleek een gouden wissel want nadat Wesley de Heij Diego Remondo Gomez wegstuurde werd zijn trekbal bij de tweede paal hard binnengeschoten door de invaller.  Zomervrucht kroonde zichzelf daarmee tot matchwinnaar en het bracht DVO’32 met 9 punten uit 3 wedstrijden op de maximale score.  Zaterdag 13 oktober is er de topper aan de Marathonweg tegen SV Charlois wat ook nog zonder puntverlies is.

Opstelling DVO’32: Ruben Verboon, Wesley de Heij, Pieter van der Veen, Nick Rutten, Herve Makuka (18e Tim Kievit), Diego Remondo Gomez, Walter Zomervrucht, Robin den Breems, Floris Keizerwaard ( 73e Mark Zomervrucht)( 97e Daan ten Broek), Gert Jan van der Veen, Nico Huijer.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date