Eenvoudige overwinning Zwaluwen

• 03-11-2014

VOETBAL - Zwaluwen speelde zaterdag de uitwedstrijd tegen SHO en kwam al vroeg in de wedstrijd met tien man te staan. Ryan Santos St’Aubyn werd al na tien minuten met rood van het veld gestuurd. Op het stroeve veld struikelde Geert Bakker over de bal en St’Aubyn kon er vanaf vanwege een vermeende overtreding. De zeer discutabele beslissing van scheidsrechter Duarte ten spijt, was het Zwaluwen dat de gehele wedstrijd de bovenliggende partij was, maar vergat ondanks de vele kansen het verschil verder uit te bouwen dan de 0-3 die uiteindelijk op het scorebord stond.

Al vroeg in de wedstrijd dreigt de scheidsrechter bepalend te worden. Hij ziet in de struikelpartij van Bakker een overtreding die rood waard is. Vriend en vijand zijn het er al snel over eens dat dat niet het geval is. St’Aubyn kan wel vertrekken en Zwaluwen moet verder met tien man. Na zestien minuten de enige kans van de wedstrijd die SHO kan creëren. Een indraaiende bal van Bakker wordt verlengd met het hoofd door Paul Scheurwater, maar doelman Nick Sanders redt prima door de bal corner te tikken. Uit deze afgeslagen corner volgt een tegenaanval over links, waar Adil Akanioui weg is en de bal laag voorgeeft. Adair Veiga Lopes schiet hard raak in de korte hoek (0-1).

Zwaluwen is veel sterker maar wordt diverse malen voor buitenspel afgevlagd. Na een indirecte vrije trap van Delano a Cohen schiet uiteindelijk Robin Verhorst de 0-2 binnen, maar ook deze keer wordt er gevlagd voor buitenspel en dus geen doelpunt voor het uitstekend combinerende Zwaluwen. In de 33ste minuut valt dan toch de 0-2 als een schot van Dimitry Gomes Almeida voldoende van richting wordt veranderd om doelman Brian de Vaal kansloos te maken. Vlak voor de rust nog één van de vele vrije trappen voor Zwaluwen. A Cohen schiet op de paal waarna  Gomes Almeida overschiet.

Na de rust probeert SHO druk naar voren te zetten, maar is het Zwaluwen dat voor gevaar zorgt. Enkele vrije trappen van A Cohen blijven dreigend, maar kunnen niet worden verzilverd. Een lange bal van doelman Sanders wordt koppend verlengd op Gomes Almeida die alleen op de doelman af gaat. Hij besluit tot een lob over de doelman heen, maar tot zijn ontzetting ziet hij de bal naast het doel belanden.

Vlak voor tijd nog één van de vele kansen voor Zwaluwen. Akanioui slalomt door de defensie, omspeelt de doelman maar aarzelt te lang. Zijn inzet wordt voor de doellijn door een verdediger weggegleden. Het derde doelpunt zal toch nog vallen. Het is weer A Cohen die een vrije trap mag nemen. Deze keer schiet hij de bal over de muur prachtig in de kruising (0-3). Zwaluwen is met tien man oppermachtig. Het vergeet jammer genoeg aan het doelsaldo te werken in een aantrekkelijke wedstrijd.