Pollux niet door met coaches hockeydames

19-05-2016 Sport Redactie

HOCKEY – Het ene moment ben je de beste en het andere moment worden je diensten niet meer op prijs gesteld. Dat is in het kort het verhaal van Karlijn Petri, voormalig hockey-international en coach bij de dames van Pollux.

De technische commissie van Pollux zal op zoek moeten naar een nieuw begeleidingsteam voor het eerste damesteam. Trainer/coach Karlijn Petri en assistent Priscilla Veenbergen staan volgend seizoen niet meer voor de groep. Veenbergen en Petri hadden zelf graag door willen gaan, maar het bestuur en de technische commissie van Pollux denken daar anders over.

Hoe anders was het een jaar geleden voor Karlijn Petri. De kritieken vanuit Pollux waren lovend: ,,Een betere hadden we ons niet kunnen wensen. Met haar bagage is zij als geen ander in staat om met deze jonge groep de volgende stap te maken’’. Petri werd vorig jaar vastgelegd voor twee seizoenen en zou nu nog weleens aanspraak kunnen maken op een afkoopsom. De voormalig international kon overigens niet voorkomen dat de damesploeg dit jaar degradeerde. Echt slecht heeft ze het daarmee niet gedaan, want er werden wel degelijk punten gehaald in de competitie. De verschillen tussen veel ploegen waren daarbij miniem, en helaas in het nadeel van de Vlaardingsen.

,,Het heeft overigens niets met de degradatie van de dames te maken’’, benadrukt TC-voorzitter Paul Brouwer. ,,We zijn de afgelopen weken tot de conclusie gekomen dat er een duidelijk verschil van inzicht is hoe de volgende stappen met deze groep gemaakt moeten worden. Het gebeurt bij ons zelden dat wij na 1 jaar afscheid nemen van een begeleidingsteam en we zijn er zeker niet gelukkig mee. Maar soms moet je, hoe vervelend ook, deze keuze maken.’’

,,We zullen direct op zoek gaan naar een nieuw begeleidingsteam voor deze talentvolle groep. Ze zullen volgend seizoen ongetwijfeld meedraaien in de top van de tweede klasse en we hopen dat ze zo snel mogelijk terugkeren naar de eerste klasse. We zijn Karlijn en Priscilla dankbaar voor hun inzet en hopen van harte dat ze een leuke nieuwe uitdaging vinden’’, aldus Paul Brouwer.