Wat een eremetaal!

25-01-2017 Sport Redactie

ZWEMMEN - Net zo als vele voorgaande jaren nam ook dit jaar weer een groot aantal masters van ZVVS deel aan het Open Nederlandse Masters Kampioenschap Korte Baan, die werden gezwommen van 19 tot en met 22 januari in het Geusseltbad in Maastricht. Conny Boer-Buys, Natalie van der Hoeven, Ramona Noordermeer, Helena Mels, Nadya Putter, Freddy van Veen, Bas van de Nouwelant, Gertjan van der Vaart en Willem Putter lieten zien waar een kleine club groot in kan zijn! Helaas was Karin Stein nog geblesseerd en moest zij het ONMK dit keer aan zich voorbij laten gaan.

Zowel persoonlijk als in de estafettes behaalde zij mooie resultaten. Brons was er voor het estafette team 160+ (Nadya, Willem, Nathalie en Bas) en voor het estafette team 120+ (Freddy, Helena, Nadya en Bas).

Op de persoonlijk afstanden grossierde Conny Boer - Buys weer in de gouden medailles in de categorie 65+: maar liefst zeven stuks wist zij aan haar reeds uitgebreide collectie toe te voegen. Drie van die gouden medailles wist zij te behalen door een Europees Masters record te zwemmen (400, 800 en 1500 vrij). Op de 50 meter rugslag zwom zij een Nederlands record.  Goud was er ook voor Willem Putter in de categorie 70+, daarnaast wist hij ook nog eens twee zilveren en twee bronzen medailles op zijn naam te zetten. Ook zijn dochter Nadya liet van zich horen met zes keer zilver en één keer brons.

 

 

Gerelateerd