Deze week in Filmtheater Het Zeepaard: Les Misérables

09-03-2020 Uit Redactie

VLAARDINGEN – In filmtheater Het Zeepaard wordt deze week de film “Les Misérables” vertoond, het bekende verhaal in een eigentijds jasje van regisseur Ladj Ly, met Damien Bonnard, Alexis Manenti, Djebril Zonga, Steve Tientcheu e.a.

Het verhaal

Een deel van Victor Hugo’s klassieker Les Misérables speelde zich af in Montfermeil, een voorstad van Parijs. Regisseur Ladj Ly, kind van Malinese ouders, groeide hier op en filmde er in 2005 de rellen die zich over de ‘banlieues’ in heel Frankrijk uit zouden breiden. Hij besloot filmmaker te worden door Mathieu Kassovitz’ La Haine (1995). Met zijn debuut Les Misérables toont Ly dat er in de buitenwijken nog steeds weinig veranderd is. In Les Bosquets, een wijk vol armoedige flats, lopen de spanningen opnieuw hoog op. De uit de provincie afkomstige politieagent Stéphane beleeft zijn eerste dag in dit rumoerige district. Het is een vuurdoop van jewelste, met twee collega’s die er zo hun eigen methodes op nahouden. Dit indringende drama won de (gedeelde) Juryprijs in Cannes en won onlangs bij de Césars, de grote Franse filmprijzen, o.a. de prijs voor Beste Film, Beste Montage én de Publieksprijs!

Les Misérables wordt vertoond op donderdag 12 maart om 20.30 uur en op zondag 15 maart om 16.15 uur.

Reserveren via: www.hetzeepaard.nl De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling. Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in zaal 5 van Vue Vlaardingen.

 

 

 

 



Bedrijven Alle bedrijven »








Altijd Up-to-date