Dit weekend: Rondje Ambacht

07-06-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op vrijdag 8 juni en zaterdag 9 juni bruist het in Vlaardinger Ambacht. Bewoners, ondernemers, Het Streekmuseum en de Bethelkerk zetten hun (tuin)deuren weer wagenwijd open voor wijkgenoten, maar zeker ook voor belangstellenden van binnen en buiten de stadsgrenzen.

Dit jaar hebben zich veel nieuwe deelnemers gemeld en zo wordt het 'Rondje' elk jaar groter. Het sfeervolle en intieme karakter blijft echter volop bewaard. Dat er veel creatieve en muzikale mensen in deze wijk wonen wordt al snel duidelijk als je komt struinen langs al deze tuinen. Er zijn veel zelfgemaakte producten voor wonen en lifestyle, voor binnen en buiten. Groencreaties, historie, curiosa, brocante, schilderkunst, keramiek,
high tea, jam, lekkers uit Italië, tassen uit Marokko, food & drinks. Het leukste is dat het meeste gewoon te koop is!

Deze editie zal het vernieuwde Burgemeester de Bordesplein zeker een rol spelen en ook daar zal van alles te beleven zijn. Verder krijgt eenieder de unieke kans om eens binnen te kijken in de oude kapel op de prachtig gelegen begraafplaats Emaus. Uiteraard is er zowel op vrijdag als zaterdag volop live muziek. Backroad, Lulu Swing, Kuuk & Nelis, the Suspenders, Natural Blend, AkKOORd en de Jazz aan de Waterweg Big Band zullen allemaal te horen zijn tijdens deze twee dagen. Het mooie van dit evenement is dat buurtbewoners elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek raken. Verhalen van vroeger komen boven drijven.

Kom inspiratie opdoen en maak kennis met deze sfeervolle wijk met haar gastvrije bewoners. Hier en daar wordt er terug in de tijd gestapt en hult Vlaardinger Ambacht zich in middeleeuwse sferen. Het Streekmuseum van Jan Anderson is in het kader van 1000 jaar Vlaardingen zeker een bezoek waard. Bij de Bethelkerk staat een heus schavot.

Op vrijdag 8 juni om 16.00 uur wordt het Rondje Ambacht 2018 geopend. Volgens insiders worden er weer hooggeplaatste personen verwacht om de opening te verrichten in de tuin van Annette Wielaard, aan het Burgemeester de Bordesplein 1. Iedereen is welkom om daarbij aanwezig te zijn. Ook hier een stap terug in de tijd. Wie o wie is de man van 1000 jaar geleden die op feestelijke wijze het lustrumrondje mag openen????
Schrijf het in je agenda, want het wordt onvergetelijk. Het Rondje is te voet of per fiets heel goed te maken. Alle deelnemers bevinden zich op loopafstand
van elkaar.

Rondje Ambacht 2018

Vrijdag 8 juni van 16.00 – 20.00 uur
Zaterdag 9 juni van 11.00 – 16.00 uur.

Vast tijdstip muziek:

Vrijdag 19.30 uur Jazz aan de Waterweg Bigband, Burg. de Bordesplein 
Zaterdag 13.30 uur Natural Blend bij de Molen

Verder op alle locaties muziekoptredens.

Informatie of vragen, flyer met adressen? Mail: info@ingroenesferen.nlGerelateerd