Categorieën

Service

Zevende editie Rondje Ambacht

Zevende editie Rondje Ambacht
Uit

Zevende editie Rondje Ambacht

  • Redactie
  • 14-06-2023
  • Uit
Zevende editie Rondje Ambacht
VLAARDINGEN - Vier jaar na de laatste editie is het Rondje Ambacht weer terug. Vrijdag 16 juni van 16.00 uur tot 20.00 uur en zaterdag 17 juni van 11.00 uur tot 16.00 uur gaan de (tuin)deuren van twaalf locaties open  met onder andere planten, bloemen, stekjes, brocante, decoraties, zelfgemaakte producten, keramiek, live muziek en hapjes en drankjes. In Streekmuseum Jan Anderson kunt u de tentoonstelling Vlaardingen 750 jaar bezoeken. In de Bethelkerk is live muziek, er worden rondleidingen gegeven en u kunt meedoen aan yogalessen met klankschalen. 

Op Zaterdag 17 juni van 11.00 tot 17.00 uur concentreert het feest zich op het Burgemeester de Bordesplein. Tot 14.30 juur is er een ecomarkt met Jeroen + Jeroen, stichting Boombehoud/klavertje 4/regentonnen, Stadslandbouw, Bewonersplatform Oud Ambacht,  de Buurtbezem en Buurtpreventie. Er zijn historische foto’s van Vlaardinger Ambacht en er is veel muziek van onder meer DJ Blondie en Brownie, Carla & Jobea, Stazaro en Nanda & Gwyn.

Een van de hoogtepunten is de taartenbakwedstrijd 'Heel Ambacht Bakt'. De kans bij uitstek om je bakkunsten te vertonen. Meer informatie en aanmelden kan op www.bewonersplatformoudambacht.nl. Na de jurering en prijsuitreiking door deelnemer aan Heel Hollland Bakt Arjen Brijs, wethouder Jacky Silos en Pepijn Stratmann gaan alle bezoekers samen feestelijk gratis taartjes eten. De zaterdag wordt van 16.00 tot 17.00 uur afgesloten met een optreden door The Amazing Stroopwafels.