Festival Schrijfdorst mét schrijfwedstrijd

12-09-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Kom zondag 13 oktober naar het nieuwe Festival Schrijfdorst bij KADE40 in Vlaardingen. En zet in je agenda een uitroepteken bij vrijdag 13 september: de deadline voor schrijfwedstrijd Schrijfdorst, met als thema Water & Dorst. 

Schrijven kan iedereen, hoe klein of groot je woordenschat ook is. Daarom organiseren knooppunt voor kunst en cultuur KADE40 in Vlaardingen en De Schrijfschool uit Rotterdam samen Schrijfdorst, een nieuw schrijffestival mét schrijfwedstrijd. Zondag 13 oktober, 12.00 - 19.00 uur aan Westhavenkade 40. Manou van de Zande van De Schrijfschool: “Schrijven is voor iedereen, of je nu de nieuwe Alex Boogers wil worden of je tante in Marokko vaker wil appen. Schrijven maakt je leven mooier, dat weet ik als schrijfjuf heel zeker. Dus gaan we met Festival Schrijfdorst meer mensen aan het schrijven helpen en houden. Serieus plezier voor iedereen!”

Schrijfwedstrijd

Onderdeel van het festival is een schrijfwedstrijd met als thema Water & Dorst. Golft, vloeit of klotst er een kort verhaal, poëzie of spoken word? Doe mee! Maximaal aantal woorden: 1.000. Deadline is vrijdag 13 september, 23.59 uur. Mail een kort verhaal, gedicht of spoken word-tekst. Hoofdprijs: je inzending in een bundel, voorlezen in de theaterzaal van KADE40 en een De Schrijfschool-schrijfcursus. De jury: Ernest van der Kwast (schrijver), Annemiek Jetten (burgemeester Vlaardingen), Rolf Eijgenraam (journalist Algemeen Dagblad), Jolanda Verbraak (coördinator Educatie bij Bibliotheek Vlaardingen) en Manou van de Zande (hoofddocent De Schrijfschool). 

Bundel

De zeven beste inzendingen komen in een bundel. Schrijver Ernest van der Kwast maakt de winnaars bekend en presenteert de bundel tijdens Festival Schrijfdorst op zondag 13 oktober. Na de uitreiking is het boek voor een schappelijke prijs te koop bij onder meer KADE40 De Winkel. De zeven winnaars mogen hun werk voorlezen in de Theaterzaal van KADE40, om daarna bij te komen op de festivalborrel.

De hoofdprijswinnaar krijgt les van een van de docenten van De Schrijfschool. Zij of hij kan kiezen uit een cursus creatief schrijven (ook in het Engels), korte verhalen schrijven, zakelijk schrijven of bloggen. 

Programma

Festival Schrijfdorst is grotendeels gratis. Voor de schrijfworkshops is een kaartje kopen nodig. Je volgt dan drie workshops: Poëzie/Spoken word, Verhalen vertellen en Creatief schrijven. Deelname aan de drie workshops van elk 45 minuten kost € 25,- (early pen-korting € 20, tot september 2019). Wat nog meer? Zelf optreden tijdens het voorleesfeest in de Theaterzaal van KADE40 (alleen luisteren mag ook), coaching in voorlezen, schrijf-EHBO, luisteren naar boeken op de chillzolder, les van een doventolk, activiteiten van Bibliotheek Vlaardingen, muziek en borrel. Én de schrijfwedstrijd natuurlijk – deadline 13 september.
 
Meer info!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date