Johannes Passion in Grote Kerk

21-03-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op 6 april voert de Reformatorische Oratoriumvereniging Canto di Lode de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach uit in de Grote Kerk aan de Markt in Vlaardingen. De uitvoering begint om 19:30 uur.

Dit grootschalig geestelijk werk, de vertolking van het lijden en sterven van Christus volgens het Evangelie van Johannes, wordt uitgevoerd met medewerking van het Barokensemble Eik en Linde en solisten. Het geheel staat onder leiding van Rinus Verhage.

In vergelijking met de Matthäus Passion, is de Johannes Passion muzikaal wat feller, maar tegelijkertijd ook ingetogener. Bovendien ligt het accent in deze passie niet zozeer op het lijden van Jezus, maar vooral op Zijn krachtige persoonlijkheid als de Zoon van God. Bach maakte geen ingetogen muzikale vertelling, maar een in felle kleuren geschilderd relaas over wreedheid, geweld, hoop en vergeving.

Informatie en kaartverkoop via www.cantodilode.nl en aan de deur. Kinderen tot en met 12 jaar gratis en voorverkoop tot 6 april. De kerk is open om 18:45 uur.

Meewerkende solisten zijn: Wim Diepenhorst (continuo), Heleen Koele – sopraan, Marie Anne Jacobs – alt, Leon van Liere – tenor, Frank Fritschy – tenor, Vincent Spoeltman - bas en Martijn Sanders – bas.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date