Leer beter fotograferen bij KADE 40

07-09-2015 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Hoe word je een goede fotograaf? Hoe maak je foto’s die naar wens zijn? Wie kan je hiermee helpen? Wat voor cursussen kan je allemaal volgen? Ben je het zat om je camera alleen maar op de ‘auto stand’ te gebruiken?

Vanaf september 2015 tot eind van het jaar gaat KADE40 weer fotografie cursussen geven! KADE40 biedt korte en lange cursussen die geschikt zijn voor beginners tot (ver)gevorderden. Ook is het mogelijk kortere workshops te volgen waar je heel gericht met opdrachten aan de slag gaat.

Bij Fotografie voor beginners leer je bijvoorbeeld hoe je betere foto’s kunt maken door de mogelijkheden van je camera te gebruiken en beter te kijken. Ieder les wordt een fototechniek besproken en geoefend. Er wordt ook samen gekeken naar foto’s van professionele fotografen. Je krijgt ook huiswerk en dit wordt elke week tijdens de lessen besproken.

Bij Fotografie voor gevorderden komen verschillende onderwerpen zoals architectuur, flitsen, portret, sport, studiofotografie en landschap aan de orde. De theorie wordt verder uitgediept en geoefend. De foto’s van beroemde fotografen zullen als voorbeeld gebruikt worden om te kijken hoe je een foto beter kunt maken. Je krijgt thuisopdrachten mee die in de les besproken worden.

Ben je op zoek naar meer focus en verdieping van bepaalde technieken of bepaalde manieren van fotograferen, dan zijn de cursussen Flitsen - de basis, Avond- en Nachtfotografie en Landschapsfotografie echt iets voor jou. Je gaat samen met de docent en de andere cursisten op fieldtrip om mooie foto’s te maken die de volgende les worden besproken. Tijdens de cursus Straatfotografie leer je alles over gebruik van verschillende lenzen, het werken met een reportage flitser, sluitertijden en omgaan met beweging en dynamiek.

De verschillende cursussen variëren in niveau, lengte en prijs. Zo zijn er fotografiecursussen te volgen van € 60 tot € 230. Tijdens de Extra Inschrijfavond op donderdag 10 september kun je tussen 18.30 en 21.00 uur alle informatie krijgen over de cursussen fotografie en alle andere cursussen die bij KADE40 te volgen zijn.

Gerelateerd