Schilderen voor de strijd tegen kinderkanker

14-12-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Kunstenaar Susan Ruiter beschilderde afgelopen week twee tafels met ex-kankerpatiënt Carmen in het atelier van Ans Markus. Een van de tafels wordt geveild tijdens de jaarlijkse kunstveiling voor de verjaardag van KIKA. De andere tafel wordt gedoneerd aan het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie.

Ook dit jaar heeft Susan Ruiter weer met veel plezier geschilderd in samenwerking met KIKA. Elk jaar nodigt KIKA kinderen die kanker hebben (of hebben gehad) uit om te schilderen met kunstenaars en BN’ers. Kunstenaar Ans Markus stelt hier jaarlijks haar atelier voor beschikbaar. In april 2017 viert de organisatie haar 15e verjaardag met een gala diner, waar de kunstwerken geveild worden. De volledige opbrengst hiervan gaat uiteraard naar KIKA.

Vorig jaar schilderde Susan Ruiter samen met Bernicio, die net zijn leukemie overwonnen had, een tweeluik dat een recordbedrag van €6.000 opbracht. Dit jaar mocht Susan met de 16-jarige Carmen een tafel beschilderen. De twee engelen en het gedicht dat zij hebben geschilderd, staan symbool voor de twee engeltjes die Carmen naast haar bed heeft staan.

Een tweede tafel werd verdeeld in vlakjes. Elk vlakje is beschilderd door een team van kunstenaars en patiëntjes.  Deze unieke tafel wordt gedoneerd aan het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie, dat naar verwachting in 2018 geopend zal worden.

Hopelijk brengt de tafel van Susan Ruiter en Carmen minstens net zoveel geld op voor KIKA, als het tweeluik van vorig jaar. Op de hoogte blijven? Volg de Facebook pagina ‘Susan Ruiter Artist’ of schrijf je in voor haar nieuwsbrief op susanruiter.nl

 

Gerelateerd