Categorieën

Service

Vaker carillonmuziek Grote Kerk

Vaker carillonmuziek Grote Kerk
Uit

Vaker carillonmuziek Grote Kerk

  • Redactie
  • 20-07-2016
  • Uit
Vaker carillonmuziek Grote Kerk
VLAARDINGEN - Voorafgaand aan het slaan van de kerkklok van de Grote Kerk kunt u voortaan vaker luisteren naar het carillon. Stadsbeiaardier Bas de Vroome heeft op verzoek van de gemeente 50 korte melodieën op het carillon in de toren ingespeeld.

Bas de Vroome licht toe: ,,Elke woensdag speel ik altijd van 12.00 tot 12.45 uur ‘live’ op het carillon. Om de mooie tonen van het carillon vaker te laten horen, heb ik voor de vier kwartalen van het jaar verschillende melodieën ingespeeld. Heel divers: van Mozart tot volksliedjes en van gezangen tot melodieën van onze stadgenoot Ben van der Linden. Het zijn geen lange melodieën: de kortste is 10 seconden en de langste een halve minuut. Het is een voorslag voor de klokslag, zoals dat heet. Behalve melodieën voor de winter, lente, herfst en de zomer heb ik ook fragmenten gespeeld voor de week voor Sinterklaas en de week voor kerst. Ik hoop dat mensen het mooi en sfeervol vinden’’.

 

Pink Panther


Van maandag tot en met zaterdag zijn er dagelijks tien verschillende melodieën te beluisteren, van 09.00 tot 18.00 uur, voorafgaand aan de klokslag van het hele uur. Het komende kwartaal komt steeds om 18.00 uur de Pink Panther voorbij. Op zondag klinkt alleen de kerkklok.