Wordt het De Slag...of toch wat anders?

09-06-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Vandaag en morgen wordt de Slag bij Vlaardingen nagespeeld in de Broekpolder. De organisatie verwacht tenminste 15.000 toeschouwers maar dat zouden er ook weleens maximaal 25.000 kunnen zijn, dus is er voor de veiligheid aan de gemeente Vlaardingen nog eens €75.000 gevraagd voor extra maatregelen en gekregen.

Voor wie dit mogelijk allemaal wat te massaal vindt zijn er ook kleinschaliger alternatieven: zo is het er het Rondje Ambacht waarbij je allerlei tuinen in Vlaardinger Ambacht kunt bezoeken. Hapjes, drankjes, muziek en allerlei brocante spulletjes kun je er krijgen (kopen) en een goede start maak je in de tuin aan het Burgemeester de Bordesplein 1 waar ook de plattegrondjes (gratis) klaar liggen waarop staat welke tuinen er in de wijk opengesteld zijn. Je kunt er terecht van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Een ander alternatief is het evenement voor KIKA (Samantha & Friends)  bij het voormalige Hollandiaan gebouw aan het Trimpad 32 (achter de Van Hogendorplaan bij het park). Vanaf 12.00 uur treedt daar een keur aan artiesten belangeloos op voor KIKA, de stichting die helpt om kinderen kankervrij te maken. Wat namen die voorbij komen: Andre Pronk, Manouk Pheiffer, Sandy Struijs, Rita Young, Javi Escalera, Roy Hofmann, Lobo en nog vele anderen.

Naast een uitgebreid muzikaal programma zijn er diverse stands met cateraars voor de inwendige mens, een loterij met leuke prijzen, een gratis suikerspin voor ieder kind, een springkussen, en allerhande leuke kraampjes met spulletjes waarbij je KIKA natuurlijk steunt bij alles wat je uitgeeft en aanschaft!

Let wel even op: ’s  middags is het gratis entree, maar ’s avonds betaal je €15 entree, maar daar krijg je dan wel weer bakkie koffie of thee en een koude schotel erbij, en dat scheelt ’s avonds thuis toch weer in de afwas! Er blijft bovendien ook geen enkele cent aan de strijkstok hangen, want niet alleen de artiesten maar ook veel ondernemers werken belangeloos mee!

Voor wie de rust even helemaal wil opzoeken is er ook nog eens een mooi concert in de Grote kerk: Het wandelconcert in de Grote Kerk op de Markt staat zaterdagmiddag 9 juni in het kader van het 350ste geboortejaar van de Franse barokcomponist François Couperin (1668-1733). Diens "Messe pour les Paroisses" wordt integraal uitgevoerd door organist Aad Zoutendijk en Schola Cantorum onder leiding van Peter van Kranenburg. Het concert begint om 15.15 uur; de toegang is gratis en na het concert is er een kopje koffie of thee.

Bekijk de foto'sGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date