Oliebollenkraam niet langer welkom

23-07-2020 Winkelen Redactie

VLAARDINGEN – De oliebollenkraam die jaarlijks tegen december achter Albert Heijn in het centrum stond is er vanaf dit jaar niet langer welkom. Deze week werd besloten om de seizoenstandplaats op te heffen en de jaarlijkse aanvraag van de eigenaar van de oliebollenkraam om er zijn producten te verkopen af te wijzen. De reden is wel heel bijzonder: ,,Een standplaats op deze locatie past niet meer bij de ambitie en inspanningen voor een aantrekkelijk ingericht en optimaal functionerend kernwinkelgebied, waar het gemeentebestuur op inzet met het Programma Levendige Binnenstad 2030 en de Toekomstvisie Vlaardingen 2040’’. 

De kraam blokkeert het (door)zicht van het Veerplein naar de parkeergarage en het openbaar toilet en dat staat volgens de gemeente niet gastvrij naar de bezoekers van het centrum. ,,Politie, ondernemers, de eigenaar van het winkelvastgoed in de directe omgeving van de standplaats hebben de gemeente gevraagd om een andere locatie’’, aldus het besluit dat gisteren gepubliceerd werd.

Er was nog een alternatieve locatie gevonden maar de exploitant van de oliebollenkraam vond dat geen redelijke optie om verder te onderzoeken op geschiktheid. De gemeente ‘schermde’ daarbij met gunstige cijfers voor wat betreft het aantal passanten. Vlakbij de parkeergarage en de fietsenstalling was natuurlijk eigenlijk wel de beste plek, van waaruit bezoekers uit alle wijken en van buiten Vlaardingen hun tocht door het centrum starten. De nabijgelegen bakkerswinkel en supermarkt hebben in ieder geval een concurrent minder dit jaar voor de verkoop van oliebollen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date