Categorieën

Service

'Geen Vlaardinger slaapt op straat'

'Geen Vlaardinger slaapt op straat'
Politiek

'Geen Vlaardinger slaapt op straat'

  • Redactie
  • 05-11-2020
  • Politiek
'Geen Vlaardinger slaapt op straat'
VLAARDINGEN - De lokale partijen Fractie Boers en BVV eisen van het stadsbestuur dat in Vlaardingen niemand meer op straat slaapt. Het is een kwestie van beschaving dat iedereen een (tijdelijk) dak boven zijn hoofd heeft, vinden de partijen. De laatste tijd komen steeds meer mensen op straat te staan, en met de Coronacrisis erbij zal dat de komende tijd niet veel beter gaan worden.
 
Momenteel wordt gewerkt aan daklozenopvang aan de Waterleidingstraat, maar de gemeenteraad weet formeel van niets. Ron Boers: ,,Wij zijn streng als het om bijvoorbeeld woonoverlast gaat. Dan moet de gemeente juist eerder ingrijpen. Overlast is voor omwonenden een zeer ernstig probleem. Maar dat wil niet zeggen dat iemand letterlijk in de kou komt te staan.''

Ben Trooster (BVV): ,,Inderdaad. Woonoverlast kan verschrikkelijk zijn, maar tegelijkertijd moet je de beschaving en menselijkheid tonen door niemand op straat te laten slapen. Daarom onze gezamenlijke actie.'' Beide fracties zullen tijdens de eerstvolgende raadsvergadering een motie indienen die moet zorgen dat niemand meer op straat komt te staan.