Categorie├źn

Service

'Lokale omroep samen met Groot Vlaardingen'

'Lokale omroep samen met Groot Vlaardingen'
Politiek

'Lokale omroep samen met Groot Vlaardingen'

  • Redactie
  • 08-04-2020
  • Politiek
'Lokale omroep samen met Groot Vlaardingen'
VLAARDINGEN – Als het nodig is dan moet de gemeente Vlaardingen financiële noodhulp verstrekken. En waar mogelijk moet er commercieel samengewerkt worden met Groot Vlaardingen. Dat vindt raadslid Tim Thiel van de fractie Boers over Omroep Vlaardingen en hij heeft wat suggesties neergelegd bij het college afgelopen maand om de lokale omroep te redden van de mogelijk afgrond. Volgens Thiel is de lokale omroep de waakhond van de democratie, en valt die functie weg als de omroep verdwijnt door geldgebrek.

De media hebben het in ieder geval lastig tot moeilijk en sommige media zijn niet meer zeker van hun voortbestaan. Dat geldt volgens de eigen brancheorganisatie voor veel lokale omroepen, maar in feite ook voor de beoogde commerciële samenwerkingspartner van de omroep, huis-aan-huiskrant Groot Vlaardingen. Die liet zelf vandaag namelijk al weten in de eigen kolommen dat de krant het moeilijk heeft door tegenvallende advertentie-inkomsten. De krant lijkt daarmee dus niet de beoogde ‘redder’ van de omroep. Overigens is ze onderdeel van een Belgisch concern (DPG, voorheen De Persgroep) dat afgelopen jaar nog honderden miljoenen omzet draaide, en in ieder geval in 2018 nog zo’n €126 miljoen netto winst maakte.

Paul Marseille, die afgelopen week stopte als voorzitter van Omroep Vlaardingen, liet hierbij overigens weten dat Omroep Vlaardingen er goed voor staat en financieel gezond is.