Categorieën

Service

Aangrijpend toneelstuk Trompettist in Auschwitz

Aangrijpend toneelstuk Trompettist in Auschwitz
Uit

Aangrijpend toneelstuk Trompettist in Auschwitz

  • Redactie
  • 07-03-2022
  • Uit
Aangrijpend toneelstuk Trompettist in Auschwitz
VLAARDINGEN - Op vrijdag 11 maart vertellen en spelen acteurs Thomas Cammaert en Soy Kroon het bijzondere en aangrijpende verhaal van trompettist Lex van Weren in de Stadsgehoorzaal. Hij wist in de Tweede Wereldoorlog vernietigingskamp Auschwitz te overleven als trompettist van het kamporkest en vertelde in 1980 zijn verhaal aan schrijver Dick Walda. Het boek dat daaruit ontstaan is vormt het hart van deze intieme productie. Kaarten zijn online verkrijgbaar of aan de Theaterkassa (Schiedamseweg 51 of 010 - 434 05 00, maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.30 uur en zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur)

Lex van Weren wordt geboren in 1920 en groeit op in Amsterdam. Het spelen van de trompet leert hij zichzelf aan. Als in de Tweede Wereldoorlog het hele gezin Van Weren wordt opgepakt en op transport wordt gezet naar het vernietigingskamp Auschwitz, is het juíst de trompet die hem het leven redt. Als enige van het gezin weet hij, als lid van het kamporkest, de verschrikkelijke tijd in het kamp te overleven als gevangene 16848. In 1980 haalt schrijver Dick Walda hem, na jaren van zwijgen, over om zijn verhaal te vertellen. Dat schokkende en emotionele relaas vormt het hart van deze intieme productie.

Acteurs Thomas Cammaert (bekend van o.a. Ramses, Soldaat van Oranje en Wie is de Mol?) en Soy Kroon (bekend van o.a. Mammia Mia!, Goede tijden, slechte tijden en War Horse) brengen dit aangrijpende verhaal tot leven in een prachtige toneelvoorstelling. De première vindt plaats in april, dus het Vlaardingse publiek heeft de eer om als één van de eersten dit uitzonderlijke en op dit moment nog steeds relevante verhaal te horen.

Trompettist in Auschwitz
Vrijdag 11 maart – 20.30 uur
Kaarten (€ 23,50) bestellen

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →