Categorieën

Service

Aanleg rotonde Van Hogendorplaan/Rotterdamseweg van start

Aanleg rotonde Van Hogendorplaan/Rotterdamseweg van start
Nieuws

Aanleg rotonde Van Hogendorplaan/Rotterdamseweg van start

  • Redactie
  • 25-03-2022
  • Nieuws
Aanleg rotonde Van Hogendorplaan/Rotterdamseweg van start
VLAARDINGEN - Deze week is het werk begonnen aan de Rotonde die in de plaats komt van de kruising van de Van Hogendorplaan met de Rotterdamseweg. De nieuwe rotonde is naar verwachting op 10 juli 2022 klaar. De nieuwe rotonde moet de doorstroming en de verkeersveiligheid verbeteren.

Wethouder Bart Bikkers: ,,De herstructurering van Babberspolder-Oost met alle nieuwe huizen en een nieuw winkelcentrum is een echte verrijking gebleken voor Vlaardingen. De forse veranderingen in de wijk zorgen wel voor extra verkeerdrukte op ontsluitingswegen en dus ook op het kruispunt Van Hogendorplaan/Rotterdamseweg. Met het aanleggen van een rotonde zorgen we nu dat het verkeer sneller en veiliger kan doorstromen op een belangrijke ontsluitingsweg. Zo wordt de wijk ook beter bereikbaar.''

Niet alleen de auto, maar ook fietsers kunnen straks gemakkelijker en veiliger doorfietsen, want op de rotonde hebben fietsers voorrang op het gemotoriseerd verkeer. Daarnaast krijgen de fietspaden rijwielvriendelijke trottoirbanden. Als een fietser de bocht verkeerd inschat en uit balans raakt, helpt een schuine stoeprand om overeind te blijven. Ook de oversteekmogelijkheden voor voetgangers worden beter. Op meerdere plaatsen kan veilig en overzichtelijk overgestoken worden. 

Het midden en de zijvlakken van de rotonde krijgen kleurige beplanting. Voor het realiseren van de rotonde moeten helaas vier bomen gekapt worden. Het goede nieuws is dat er veertien bomen terugkomen op en in de omgeving van de rotonde.

Afsluitingen en omleidingen
Tot half juli sluit de aannemer de toegang tot de Sneeuwbalstraat volledig af. De aannemer heeft de rijbanen op de Van Hogendorplaan, ter hoogte van de werkzaamheden, inmiddels tijdelijk teruggebracht tot één rijbaan. Het winkelcentrum en de parkeerplaats blijven bereikbaar via de Seringenstraat. Het verkeer op de Van Hogendorplaan wordt tijdens de aanleg van de rotonde geregeld door tijdelijke verkeerslichten. Ook komen op tekstwagens adviezen voor omleidingsroutes, zodra het echt te druk wordt met verkeer. Tijdens alle fases wordt een omleiding aangegeven voor voetgangers, fietsers en het gemotoriseerde verkeer.