Categorieën

Service

Aanvragen bijdrage Vlaardings Sportakkoord of Preventieakkoord

Aanvragen bijdrage Vlaardings Sportakkoord of Preventieakkoord
Sport

Aanvragen bijdrage Vlaardings Sportakkoord of Preventieakkoord

  • Redactie
  • 17-02-2023
  • Sport
Aanvragen bijdrage Vlaardings Sportakkoord of Preventieakkoord
VLAARDINGEN - Op 1 maart 2023 sluit de volgende aanvraagronde voor zowel het Vlaardings Sportakkoord als het Vlaardings Preventieakkoord. Organisaties die projecten willen uitvoeren die een positieve bijdrage leveren aan de thema’s van deze akkoorden komen in aanmerking voor een financiële bijdrage. De kernteams Vlaardings Sportakkoord en Vlaardings Preventieakkoord beoordelen de aanvragen. 

Vlaardings Sportakkoord

De thema’s van het Vlaardings Sportakkoord zijn: ‘Inclusief sporten en bewegen - iedere Vlaardinger moet kunnen meedoen’, Vitale sport- en beweegaanbieders - naar een veilig sportklimaat’ en ‘Vlaardingse jeugd vaardiger in bewegen’. Sport- en beweegaanbieders die in samenwerking met elkaar, of samen met andersoortige organisaties een project willen uitvoeren binnen deze thema’s, kunnen een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage. 

Inspiratie, spelregels en het aanvraagformulier van het Vlaardings Sportakkoord zijn te vinden op de website van Vlaardingen in Beweging.

De buurtsportcoaches van ViB zijn kartrekker van het Vlaardings Sportakkoord. Neem vooral contact met hen op voor tips en advies. Dat kan telefonisch via 010-3132778 of via e-mail. Voor het thema inclusief sporten en bewegen: [email protected] of [email protected], voor vaardig in bewegen: [email protected] en voor vitale sport- en beweegaanbieders: [email protected]

Het kernteam Vlaardings Sportakkoord beoordeelt de aanvragen en bestaat uit vertegenwoordigers van Gemeente Vlaardingen, Vlaardingen in Beweging, NOC*NSF en drie betrokken Vlaardingers. 

Vlaardings Preventieakkoord

‘Gezond gewicht’, ‘mentale gezondheid’ en ‘rookvrij’ zijn de thema’s van het Vlaardings Preventieakkoord. Zorg- en welzijnsorganisaties die plannen hebben binnen deze thema’s kunnen de spelregels en het aanvraagformulier vinden via de website van Vlaardingen in Beweging. Daar is ook het Vlaardings Preventieakkoord ‘Vitaal & Veerkrachtig’ te vinden en te lezen. Ook van dit akkoord is Vlaardingen in Beweging de kartrekker.

Het kernteam Vlaardings Preventieakkoord, bestaande uit vertegenwoordigers van de gemeente Vlaardingen, DSW, de ZEL en Vlaardingen in Beweging beoordeelt de aanvragen. Neem voor tips en advies over projecten of aanvragen vooraf vooral contact op met een buurtsportcoach van ViB. Zij kunnen je tips en adviezen geven over het project en/of de aanvraag. Voor het thema mentale gezondheid kan dat via [email protected], voor gezond gewicht [email protected] en voor rookvrij Suzanne van Reij [email protected].