Categorie├źn

Service

Afvalpas laat CU/SGP niet los

Afvalpas laat CU/SGP niet los
Politiek

Afvalpas laat CU/SGP niet los

  • Redactie
  • 11-03-2021
  • Politiek
Afvalpas laat CU/SGP niet los
VLAARDINGEN - ChristenUnie/SGP heeft de tanden gezet in de afvalpas. Figuurlijk dan. Fractievoorzitter Erik van Pienbroek stelt opnieuw vragen over het nieuwe afvalbeleid van de gemeente Vlaardingen waarin de afvalpas de hoofdrol speelt. ,,We zijn nu een maand verder en wij willen weten wanneer de veranderingen in het afvalbeleid afgerond en optimaal werkend zijn.''

Van Pienbroek heeft een lijst met maar liefst 21 vragen voorgelegd aan het stadsbestuur. Zo wil hij weten wat de uiterste datum is waarop werkelijk alle inwoners, bedrijven en instellingen een afvalpas hebben. ,,En op welke datum zijn alle restafvalcontainers voorzien een kaartlezer?'' daarnaast wil van Pienbroek weten op welke datum de storingen aan de containers zijn verholpen.

Het mag duidelijk zijn, er lijken nog al wat haken en ogen aan de afvalpas en het gebruik daarvan te zitten en Van Pienbroek lijkt weinig enthousiast. ,,Hoe komt het dat er in flats al stortkokers zijn afgesloten terwijl de bewoners nog geen afvalpas hebben ontvangen?'' CU/SGP vraagt om een maandelijks overzicht - 'of anders per kwartaal' - van het aantal kg restafval in Vlaardingen zodat de gemeenteraad zelf kan zien of de gewenste vermindering inderdaad wordt bereikt.