Categorie├źn

Service

Argos Zorggroep van start met vaccinatie bewoners

Argos Zorggroep van start met vaccinatie bewoners
Gezond

Argos Zorggroep van start met vaccinatie bewoners

  • Redactie
  • 28-01-2021
  • Gezond
Argos Zorggroep van start met vaccinatie bewoners
VLAARDINGEN - Vandaag is het vaccineren van de ongeveer 1000 verpleeghuisbewoners gestart in de huizen van Argos Zorggroep. Een heel bijzonder moment, waar we lang naar hebben uitgekeken. De uitvoering van het vaccineren is in handen van een team ervaren zorgmedewerkers, zoals artsen en verpleegkundigen.

Argos Zorggroep verwacht dat het vaccineren van de bewoners twee dagen in beslag zal nemen. Vandaag is het zogenoemde ‘prikteam’ aanwezig in de huizen DrieMaasHave en De Tweemaster in Maassluis en Breede Vliet en Meeuwenhof in Hoogvliet. Morgen, op vrijdag 29 januari, bezoekt het team De Meerpaal en Soenda in Vlaardingen, DrieMaasStede in Schiedam, Hooge-Werf in Poortugaal en De Es in Spijkenisse en op zaterdag 30 januari de verpleeghuisbewoners die verblijven in revalidatiecentrum Marnix. 

Alle verpleeghuisbewoners die zelf of via hun wettelijk vertegenwoordiger toestemming hebben gegeven voor de vaccinatie tegen het coronavirus, krijgen de komende dagen het eerste vaccin toegediend. De bereidheid tot vaccineren onder de bewoners ligt bijna op honderd procent, waar Argos Zorggroep erg blij mee is.

Over vier weken krijgen deze bewoners hun tweede vaccinatie. Bewoners die in de afgelopen vier weken positief zijn getest op het coronavirus, krijgen het vaccin op een later moment aangeboden. 

Argos Zorggroep vaccineert de bewoners die een Wlz indicatie hebben en onder behandeling zijn van de specialist ouderengeneeskunde. In afstemming met de huisartsen vaccineren wij ook de groep van zo'n 40 bewoners van wie de huisarts de behandeld arts is.

Argos Zorggroep

Voorberghlaan 35, Schiedam

Meer over Argos Zorggroep →