Categorieën

Service

Bewoners op straat na brand in portiekflat

Bewoners op straat na brand in portiekflat
112

Bewoners op straat na brand in portiekflat

  • Redactie
  • 20-05-2022
  • 112
Bewoners op straat na brand in portiekflat

fotografie: Flashphoto NL

VLAARDINGEN - In een portiekflat aan de Keesomstraat in Vlaardingen-West is vrijdagochtend rond 04.30 uur brand uitgebroken. Het vuur ontstond in een opslagkast op de begane grond. De kast bevond zich ook naast het trappenhuis en de uitgang en de brand blokkeerde zo de vluchtroute. De politie en brandweer hebben uiteindelijk 21 personen geëvacueerd. Zeker 16 woningen werden ontruimd.

Bij de brand kwam in het begin veel rook vrij waardoor de bewoners niet allemaal direct naar buiten konden. Nadat de brandweer de meeste rook uit het trappenhuis had gehaald, door het inslaan van een ruit op de bovenste etage, konden de andere bewoners ook naar buiten. Zij stonden op straat te wachten. Enkele kinderen werden opgevangen in een brandweerwagen. Zij kregen later een troostbeertje tegen de schrik.

Een ambulance kwam ter plaatse om de mensen te controleren op eventuele rookvergiftiging. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. Na ruim een uur konden de meeste bewoners weer terug naar binnen. De schade die de brand heeft veroorzaakt is fors. Stichting Salvage staat de bewoners bij in de afhandeling van de schade.