Categorieën

Service

Chaos in de politieke arena

Chaos in de politieke arena
Politiek

Chaos in de politieke arena

  • Erik Meijer
  • 20-11-2018
  • Politiek
Chaos in de politieke arena
VLAARDINGEN - Na het vertrek van SP-wethouder Arnout Hoekstra, nog maar vijf dagen geleden, leek de Vlaardingse politiek al in een diepe crisis beland maar het kan natuurlijk altijd erger. Nu ONS.Vlaardingen de eigen fractievoorzitter Ron Boers en fractielid Tim Thiel uit de fractie heeft gezet, is de chaos niet te overzien. 'What's next?' vraagt half Vlaardingen zich inmiddels af.

Het college van burgemeester en wethouders steunde op een solide meerderheid van 19 van de 35 zetels in de gemeenteraad. Dat aantal ,slonk na het terugtrekken van de SP-wethouder tot 15 zetels en dat zijn er na het vertrek van Boers en Thiel nog maar 13. Boers en Thiel zijn immers niet van plan om hun raadszetel af te staan en gaan samen verder onder een nader te bepalen partijnaam.

In een ouderwetse coalitie vs oppositie structuur zou dat zeker het einde betekenen van het college. Of dat ook zo zal zijn in de nieuwe structuur met een raadsakkoord waarin alle partijen zich moeten kunnen herkennen, is niet meteen duidelijk. Toch ligt het niet voor de hand om door te gaan alsof er niets is gebeurd. De komende dagen en weken zal er ongetwijfeld koortsachtig worden overlegd. 'Hoe nu verder?'

Onbedoeld krijgt de SP dus alsnog haar zin ook al werd de motie donderdag afgekeurd. 'Terug naar de tekentafel'!