Categorie├źn

Service

De Kapstok

De Kapstok
Gezond

De Kapstok

  • Advertorial
  • 07-03-2017
  • Gezond
De Kapstok
VLAARDINGEN - In de gang staat een kapstok. Aan de kapstok hangt een aantal jassen. Het valt op dat de kapstok naar één kant overhelt. Als we aan de overhellende zijde nog een jas of een tas zouden hangen, dan zou de kapstok waarschijnlijk omvallen. Tja, wat nu? We kunnen twee dingen doen.

1.We kunnen de kapstok zo verstevigen dat hij niet meer omvalt.
2.We kunnen ervoor zorgen dat het evenwicht gelijk verdeeld wordt.

En nu hoor ik u denken: ,,Maar je gaat de kapstok toch niet verstevigen als je het evenwicht kan herstellen?'' En dat, is een redelijk logische gedachte. Want waarom zouden wij het symptoom (het overhellen) aanpakken als wij ook iets aan de oorzaak (verkeerde gewichtsverdeling) kunnen doen? Zo werkt het eigenlijk ook ongeveer met osteopathie. De wervelkolom en ledematen zijn namelijk te vergelijken met een kapstok waaraan de organen, als jassen, via bindweefselstructuren 'opgehangen' zijn. Zolang de organen in de buik geen bewegingsverlies hebben, kun je zonder al te veel klachten functioneren. Als er ter hoogte van de organen wel een bewegingsverlies ontstaat dan zorgen de spieren, ligamenten en de beweeglijkheid van de wervelkolom, ervoor dat dit bewegingsverlies gecompenseerd wordt. In het begin zal dit geen klachten opleveren, maar als het lichaam een aantal maal een compensatie moet maken, dan kunnen klachten ontstaan.

Net als bij de kapstok hebben we twee mogelijkheden om de klachten te verlichten of zelfs op te lossen.
1.Ik kan ervoor zorgen dat het symptoom, de wervelkolom, gecorrigeerd wordt
2.Ik kan ervoor zorgen dat het evenwicht in het lichaam hersteld wordt, waardoor de wervelkolom vanzelf volgt.

Als osteopaat kies ik (bijna) altijd voor optie 2, eventueel gevolgd door optie 1. Door het bewegingsverlies in de buik te behandelen, blijkt vaak dat de spieren, ligamenten en de wervelkolom minder hoeven te corrigeren en de klachten afnemen.

Bent u benieuwd wat osteopathie voor u kan betekenen? ivo Osteopathie is te bereiken via mail: [email protected] of tel: 06-19079434.

 

Ivo - Praktijk voor osteopathie

Stoomloggerweg 8, Vlaardingen

Meer over Ivo - Praktijk voor osteopathie →