Categorieën

Service

DVO'32 wint opnieuw

DVO'32 wint opnieuw
Sport

DVO'32 wint opnieuw

  • Rinus Zomervrucht
  • 15-10-2022
  • Sport
DVO'32 wint opnieuw
VLAARDINGEN - DVO'32 blijft in de 3e klasse D op de maximale score staan. In de thuiswedstrijd tegen Rijnmond Hoogvliet Sport werd dik verdiend met 4-1 gewonnen. De ploeg van trainer Raymond de Romph was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, grossierde in kansen en blijft dus lijstaanvoerder.

Al in de vierde minuut werd een kopbal van Robin den Breems van de lijn gehaald, en daaropvolgend ging diezelfde den Breems alleen op keeper Ginovanni Boom van de gasten af maar de sluitpost was de winnaar . Uit een counter na vijf minuten was het ineens 0-1 toen Jochem Vlemmings zijn pantoffel tegen een ingeschoten bal plaatste . Een koude douche voor DVO’32 maar er was nog tijd genoeg om de schade te herstellen. Gert Jan van der Veen probeerde het van afstand maar de keeper redde wederom bekwaam. DVO bleef heersen en na 26 minuten viel de verdiende gelijkmaker via de voet van Floris Keizerwaard wiens vrije trap de Hoogvlietse defensie te machtig was, 1-1.

Ian Slagboom moest in de 35e minuut handelend optreden bij een spaarzame Hoogvlietse aanval waaruit maar weer bleek dat DVO alert moest blijven. Het was een pittige pot en de 22 acteurs gingen na 45 minuten rusten met een 1-1 ruststand. Na de thee kwam DVO op de verdiende voorsprong toen Yamal Ernst een voorzet losliet die op prachtige wijze door Gert Jan van der Veen werd ingeknikt. Echter doordat de Vlaardingers weigerden Rijnmond Hoogvliet Sport de genadeklap toe te brengen, bleef het lang spannend, een verdwaalde of van richting veranderde bal en de thuisploeg kon weer opnieuw beginnen.

Zover liet DVO het niet komen. Wilson Iyawe met een kopbal en Rick van Haren met een bekeken schuiver zetten de eindstand op een toch nog zeer ruime 4-1 zege. Rust volgende week en over twee weken uit naar stadgenoot Deltasport voor weer een Vlaardingse derby.