Categorie├źn

Service

Een groepsvakantie, is dat wat voor jou?

Een groepsvakantie, is dat wat voor jou?
Winkelen

Een groepsvakantie, is dat wat voor jou?

  • Ingezonden mededeling
  • 27-02-2024
  • Winkelen
Een groepsvakantie, is dat wat voor jou?

Als single is het soms lastig om een zomervakantie te boeken. Lang niet iedereen ziet het zitten om in zijn eentje op stap te gaan. En als je vrienden allemaal en partner hebben dan is het ook lang niet altijd een optie om samen op vakantie te gaan. Je voelt je dan al snel het vijfde wiel aan de wagen. Als je in je eentje reist, dan kun je je soms wat ongemakkelijk voelen. Bijvoorbeeld als je alleen in een restaurant aan een tafeltje zit. En de eenpersoonstoeslag bij hotels en pakketreizen is soms flink aan de hoge kant. Een alternatief is een groepsreis voor singles. Je reist met anderen en kunt op die manier veel mooie plekken ontdekken die je in je eentje misschien niet zo snel zou bezoeken.

Geen koppelreizen

De meeste singlereizen voor jongvolwassenen worden zeker niet georganiseerd om stelletjes te vormen. Natuurlijk kan het gebeuren dat je op vakantie iemand tegenkomt met wie het klikt. Maar het is zeker niet het uitgangspunt. Als je je voor een dergelijke groepsreis aanmeldt is het dan ook niet de bedoeling dat je er met bepaalde verwachtingen aan gaat deelnemen. Het hoofddoel van de reis is genieten van een mooie vakantie waarin je in een ander land geniet van de natuur en cultuur.

Gespecialiseerde reisorganisaties

Er zijn reisorganisaties die zich speciaal op singles richten. Zo kun je bij noSun een ruim aanbod vinden van groepsreizen en ook individuele reizen die je prima in je eentje kunt maken. Als jij het feit dat je single bent geen reden vindt om dan maar niet op vakantie te gaan dan wordt het tijd om in actie te komen. Je kunt afwachten tot je De Ware tegenkomt, maar daarmee laat je wel kostbare tijd verloren gaan. Als je reizen in je eentje te spannend vindt dan kies je voor een groepsreis. Daarbij is altijd een reisleider aanwezig bij wie je terecht kunt als er zich een probleem voordoet.

Een breed scala aan bestemmingen

Wanneer je voor het eerst met een singlereis meegaat dan kun je, als je het allemaal erg spannend vindt, dan kies je voor je eerste reis een bestemming die wellicht enigszins bekend is. Een land waar je vroeger samen met je ouders vakantie vierde of waar je de taal goed spreekt. Als dat goed gaat dan kun je vervolgens een bestemming kiezen die wat meer uitdaging biedt. Er zijn prachtige locaties op de wereld die een onuitwisbare indruk achter kunnen laten die niemand je meer afpakt. Als je op een later moment alsnog een relatie krijgt, dan kun je je lief meenemen naar die mooie plekken. En als je je hele leven single blijft, dan kun je in ieder geval alle mooie reizen maken die op je verlanglijstje staan. Dat kunnen veel stellen zich niet veroorloven of het is niet haalbaar omdat ze kinderen hebben. Een factor waar jij als happy single geen rekening mee hoeft te houden. Bovendien reis jij natuurlijk buiten de schoolvakanties, wat flink scheelt in de kosten.