Categorieën

Service

Geduld is op: 'Wethouder doet niets aan puinhoop in de stad!'

Geduld is op: 'Wethouder doet niets aan puinhoop in de stad!'
Politiek

Geduld is op: 'Wethouder doet niets aan puinhoop in de stad!'

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 01-04-2021
  • Politiek
Geduld is op: 'Wethouder doet niets aan puinhoop in de stad!'
VLAARDINGEN - ,,Het is geen clubhuis, het is een serieuze job en je wordt er serieus voor betaald, wethouder. Na zoveel keer waarschuwen is het genoeg’’. Ron Boers van de gelijknamige fractie had geen goed woord over gisteren voor de microfoon van Omroep Vlaardingen over het afvalprobleem op straat en ook het nieuwe pasjessysteem voor afvalcontainers in Vlaardingen. En al helemaal niet voor verantwoordelijk wethouder Bart de Leede voor wie hij vanavond een Motie van Wantrouwen heeft klaarliggen. ,,Bart is een prima vent en ik ken hem al sinds de middelbare school, maar voor prima mensen ga ik wel naar een klaverjasclub’’, aldus Boers. ,,Maar stel dat hij een goed verhaal heeft dan trek ik de motie terug’’.

Het gaat er volgens de motie van de fractie Boers vooral om dat wethouder Bart de Leede geen enkel initiatief heeft getoond om verbetering in de situatie te brengen, integendeel, aldus Ron Boers. ,,Uit niets blijkt dat wethouder De Leede serieus begaan is met dit probleem door het verrichten van extra inspanningen om het probleem op te pakken’’. Maar in hoeverre werkt het nieuwe pasjessysteem, nadat er ernstige haperingen waren van onder meer containers die ook met een bankpasje geopend konden worden? En wordt er inderdaad meer afval gedumpt tijdens de ‘regeerperiode’ van Bart de Leede, of wordt er vooral meer mee gedaan op social media? Kun je tenslotte de wethouder aanrekenen dat een deel van de inwoners ‘lak heeft’  aan regels en opruimen en de vuilniszakken net zo makkelijk naast de containers dumpt? Dat zal vanavond in de raadsvergadering beantwoord moeten worden.

Het is overigens niet de eerste motie van wantrouwen die Boers indient in deze raadsperiode. Hij deed dat al eerder tegen raadslid Koen Kegel van D66. Daarnaast had de ChristenUnie/SGP fractie er een klaarliggen op 6 januari 2020, in te dienen tegen alle wethouders na het vertrek van voormalig burgemeester Annemiek Jetten. Beide moties hadden geen succes, maar wel die tegen voormalig wethouder Frans Hoogendijk in maart 2019, waarbij zijn voormalig ‘maatje’ van ONS Vlaardingen Ron Boers ook voor stemde.

Vanuit een aantal andere partijen is er afgelopen tijd ook al kritiek geuit richting het afvalbeleid en het nieuwe containersysteem. De verwachting is dat wethouder Bart de Leede daarom het vuur aan de schenen gelegd zal worden. De coalitie waarvan De Leede deel uitmaakt heeft echter nog steeds een meerderheid van 18 tegen 17 zetels. De Fractie Kerkhof, die gedoogsteun geeft maar geen wethouder heeft in het college, speelt bij de stemming mogelijk een cruciale rol. U kunt het volgen vanavond vanaf 20.00 uur via deze link