Categorie├źn

Service

Grond van Vergulde Hand naar de Broekpolder

Grond van Vergulde Hand naar de Broekpolder
Nieuws

Grond van Vergulde Hand naar de Broekpolder

  • Redactie
  • 22-12-2022
  • Nieuws
Grond van Vergulde Hand naar de Broekpolder
VLAARDINGEN - Het college van burgemeester en wethouders wil 30.000 m3 grond van de locatie Vergulde Hand-West naar de Broekpolder laten overbrengen. Het hoopt daarmee twee vliegen in één klap te slaan. De grond moet weg van de Vergulde Hand en er is juist grond nodig in de Broekpolder.

B&W willen vertraging bij het realiseren van de tijdelijke wijk Mrija voor de opvang van ontheemde Oekraïners voorkomen. Tot en met eind juni 2023 worden hier bijna 400 flexwoningen geplaatst en bewoonbaar gemaakt zodat 1.000 Oekraïense gezinnen uit Vlaardingen en de andere gemeenten in de regio hier tot medio 2026 kunnen wonen. Het is nodig dat uiterlijk in de tweede week van januari de overtollige grond op de locatie weg is.   

Sanering deel Broekpolder
Eerder dit jaar (mei 2022) heeft de gemeenteraad besloten geld beschikbaar te stellen om de bodem van een gedeelte van het groengebied Broekpolder te laten saneren door het aanbrengen van een laag aarde en het daarna weer groen in te richten. Hiervoor is in totaal 700.000 m3 grond nodig. In 2023 komt er voor dit project een uitvoeringsplan waarna het kan worden aanbesteed. 

Het verplaatsen van de grond van de locatie Mrija naar de Broekpolder loopt in feite vooruit op de behoefte aan grond voor de Broekpolder. De grond heeft natuur/landbouwkwaliteit. Doordat de grond al in Vlaardingen aanwezig is, is de transportafstand gering. Omdat de grond met spoed weg moet van de huidige locatie, wordt nu hard gewerkt om het mogelijk te maken de grond te verplaatsen.