Categorie├źn

Service

Haal je groenten zelf van het land!

Haal je groenten zelf van het land!
Nieuws

Haal je groenten zelf van het land!

  • Redactie
  • 14-06-2017
  • Nieuws
Haal je groenten zelf van het land!
VLAARDINGEN - Vanaf 22 juni verkoopt Stadslandbouw van Ruytenburch elke donderdagmiddag van 16.00 tot 18.00 uur producten die op dat moment oogstbaar zijn. Klanten kunnen tegen een kleine donatie met een vrijwilliger op het land iets van hun gading uitzoeken. Op de stadsakker worden groenten, kruiden en bloemen op duurzame wijze verbouwd. Op dit moment zijn onder andere sla, snijbiet, peterselie, bieslook en bietjes oogstbaar, later in het seizoen komen daar aardappelen, uien, knolselderij en wortelen bij. Ook is er al een mooi boeket verse bloemen samen te stellen. 

De opbrengst van de verkoop wordt gebruikt om de akker in stand te houden en om organisatie's met een sociale doelstelling zoals de voedselbank, Pameijer en de Sociale Supermarkt regelmatig van producten te kunnen voorzien. De stadsakker is gelegen op het landgoed Hoogstad aan de Westlandse weg 250 in Vlaardingen. De ingang is bij het hek naast de oprijlaan. 

Stichting van Ruytenburch is in mei 2013 opgericht en wordt volledig gedragen door vrijwilligers. Iedereen met een 'groen hart' kan er een bijdrage leveren aan het kweken en planten van gewassen. Voor de één een zinvolle dagbesteding, voor de ander een leerzame activiteit. Stadslandbouw draagt bij aan een aantrekkelijke en duurzame stad. Er ontstaat een ontmoetingsplek voor bewoners.