Categorieën

Service

Hoekse Lijn beste OV in de regio

Hoekse Lijn beste OV in de regio
Nieuws

Hoekse Lijn beste OV in de regio

  • Redactie
  • 30-06-2020
  • Nieuws
Hoekse Lijn beste OV in de regio
VLAARDINGEN/REGIO - In het eerste kwartaal van 2020 beoordeelden reizigers in de metropoolregio Rotterdam Den Haag het openbaar vervoer met een 8,0 gemiddeld. Dat is een stijging ten opzichte van het rapportcijfer voor het OV in metropoolregio Rotterdam Den Haag in 2019 (7,9) en hoger dan het landelijk rapportcijfer voor het OV in 2019 (7,8). Dat blijkt uit de OV-Klantenbarometer over het eerste kwartaal van 2020.

De gestegen waardering is een mooi resultaat en een opsteker voor OV-bedrijven in de metropoolregio, die met de aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen vanaf 1 juli weer alle zitplaatsen voor reizigers beschikbaar mogen stellen.

De cijfers zijn gebaseerd op de ervaringen van reizigers die gebruik maakten van de bus, tram, metro en RandstadRail. Metro Hoekse Lijn scoort het hoogste cijfer: de voormalige spoorlijn tussen station Schiedam Centrum en Hoek van Holland wordt beoordeeld met een 8,2. Dat is een duidelijke stijging ten opzichte van het laatste kwartaal van 2019 (7,9). Een blijk van waardering door de reiziger voor deze nieuwe metrolijn die sinds het najaar van 2019 pas rijdt. Met een 8,1 scoren HTM (Bus Den Haag), RET (Tram Rotterdam) en EBS (Bus ‘Haaglanden Streek’) ook bijzonder goed.