Categorie├źn

Service

Hoera, het is gelukt!

Hoera, het is gelukt!
Nieuws

Hoera, het is gelukt!

  • Dick van der Pijl
  • 04-12-2022
  • Nieuws
Hoera, het is gelukt!
VLAARDINGEN/LIMOUSIN - Iedere zondag op Vlaardingen24: Vlaardingers in den Vreemde! Vlaardingers die de Haringstad achter zich hebben gelaten om elders in de wereld hun geluk te zoeken, geven bij toerbeurt een kijkje in de keuken van hun leven 'in den vreemde'. Lees de belevenissen van Wilma Hollander (Griekenland), Marijke Persijn (België), Cora Vlug (Verenigde Staten) en vandaag Dick van der Pijl (Frankrijk).

Begin december vorig jaar schreef ik dat het een spannend jaar zou worden. Ik was net zeventig jaar geworden en mijn vader en mijn opa van vaderskant zijn niet ouder dan dat geworden. Het is gelukt. Ik ben onlangs eenenzeventig geworden. Misschien heb ik toch meer genen van moederskant en gaan we nu richting honderd jaar. Wie weet !!!

Het was nog even spannend deze zomer. De huisarts ontdekte een « ruisje » bij het hart en stuurde me door naar een cardioloog. Die kwam er na een onderzoek van ruim drie kwartier niet helemaal uit en vond dat er nader onderzoek moest komen. Daarvoor was een nacht opname in het ziekenhuis noodzakelijk. Uiteindelijk heeft dat onderzoek eind oktober plaatsgevonden op een vrijdagochtend. In de loop van de middag mocht ik weer naar huis maar zonder de uitslag van het onderzoek.  Geen nieuws goed nieuws dacht ik. Een week later ben ik maar eens gaan bellen. Bij het secretariaat kreeg ik te horen dat het resultaat van het onderzoek naar de huisarts gestuurd zou worden. Belachelijk en respectloos ; het gaat toch uiteindelijk om mijn lichaam. Ik zou toch op zijn minst dezelfde informatie moeten krijgen als de huisarts. Niet hier in Frankrijk.

Vervolgens ben ik zelf naar het secretariaat van de afdeling cardiologie gegaan. Ze deden het altijd zo en ik kon daar niets aan veranderen. Wel kreeg ik te horen dat het resultaat ondertussen naar de huisarts gestuurd was. Goed, toen maar een afspraak met de huisarts gemaakt. Gelijk toen ik bij hem binnenstapte kreeg ik te horen dat het internet in de hele praktijk niet werkte en hij me de uitslag dus niet kon geven. Hij beloofde me de volgende werkdag te bellen zodra hij weer internet had.

Tien dagen later ben ik zelf maar gaan bellen. Ik heb hem maar niet gevraagd of hij mij vergeten had of dat hij mijn telefoonnummer niet had. Je weet nooit of je op lange tenen stapt.

Uiteindelijk was het dus een geen nieuws goed nieuws geval. Gelukkig maar. Alleen elk jaar even terugkomen bij de cardioloog voor een onderzoek. Al dat gedoe heb ik er best voor over om meer dan zeventig te worden !!!

Dick van der Pijl