Categorieën

Service

Kinderen uit Zuid-Holland zijn de beste groente-eters

Kinderen uit Zuid-Holland zijn de beste groente-eters
Nieuws

Kinderen uit Zuid-Holland zijn de beste groente-eters

  • Redactie
  • 16-06-2021
  • Nieuws
Kinderen uit Zuid-Holland zijn de beste groente-eters
43 procent van de Zuid-Hollandse ouders vindt hun kinderen avontuurlijke eters. Dit blijkt uit een recent onderzoek van HelloFresh. Omdat het 17 juni Internationale Eet-Je-Groente-Dag is, deed de bezorgdienst in verse maaltijdboxen onderzoek naar het eetgedrag van kinderen en hoe ouders zorgen dat hun kind voldoende groente binnen krijgt. 

De vijf grootste strubbelingen van Nederlandse ouders

Meer dan de helft van de Nederlandse ouders geeft aan dat gezeur om eten de sfeer behoorlijk kan verpesten aan de eettafel. De meeste ouders hebben moeite met het bedenken wát ze precies op tafel zetten (41%), gevolgd door het aanbrengen van variatie in het weekmenu (33%). Terwijl uit het onderzoek juist blijkt dat variatie zorgt voor lege bordjes (40%). Verder staan in de top 5 strubbelingen van Nederlandse ouders: je kind nieuwe dingen laten eten (31%), het bordje leeg laten eten (30%) en groente laten eten (29%). 

Zuid-Hollandse kinderen zijn de makkelijkste eters

Zuid-Hollandse ouders noemen hun kinderen voor 15% uitzonderlijk avontuurlijk. Waar twee-derde van de Nederlandse ouders zegt dat hun kinderen maar lastig nieuwe dingen willen proberen, valt dat in Zuid-Holland ook mee. Minder dan 40% heeft maar moeite met groente eten, terwijl in de rest van het land meer dan de helft van de kinderen daar moeite mee heeft. 

Hoe zorgen ouders dat het bordje wél leeg gegeten wordt?

De helft van de kinderen is gebaat bij inspraak over wat de pot schaft en een derde zelfs bij het actief helpen met koken. Bij meer dan een derde helpt het als de hele familie hetzelfde eet. Een kind proberen om te kopen met extra schermtijd of een toetje is minder succesvol: slechts een vijfde van de ouders geeft aan dat dit zin heeft. Ook groente verstoppen of vermommen trappen de meeste kinderen niet in (85%). 

 

17 juni - Eat Your Vegetables day

Het is zonde dat er zo weinig groente wordt gegeten, want als je er genoeg van eet, verlaagt dat het risico op hart- en vaatziekten. Dat is één van de redenen waarom jaarlijks de voordelen van het eten van groente worden gepromoot op 17 juni, op Eat Your Vegetables day.