Categorie├źn

Service

Kindertuinen voor peuters, kleuters en schoolkinderen

Kindertuinen voor peuters, kleuters en schoolkinderen
Onderwijs

Kindertuinen voor peuters, kleuters en schoolkinderen

  • Redactie
  • 01-09-2021
  • Onderwijs
Kindertuinen voor peuters, kleuters en schoolkinderen
VLAARDINGEN - Alle Vlaardingse kinderen van zeven tot negen jaar worden uitgenodigd om in seizoenblokken van elk tien ervaringslessen op speelse en sociale wijze te leren over wat er zoal gebeurt in de natuur in die specifieke seizoenen. In plaats van de bekende schooltuintjes is een compleet nieuw concept geschreven en een nieuw team enthousiaste, deskundige vrijwilligers geformeerd.

Elke ouder kan nu zijn of haar kind rechtstreeks inschrijven als Tuinkind op de Kindertuinen (onderdeel van Stadslandbouw Van Ruytenburch), voor één of meerdere seizoenen. Er kunnen maximaal achttien kinderen per blok deelnemen. De kosten zijn € 10,00 per seizoen (dit betekent slechts € 1,00 per les) en er wordt verwacht dat ze elke week komen. In de vakanties is er geen les. De ervaringslessen zijn op woensdagmiddag van 15.00 tot 16.30 uur. Zodoende kan elk kind deelnemen, of de school nu een continue-rooster heeft of reguliere schooltijden.

Het herfstseizoen start op woensdag 15 september en loopt tot en met 24 november. Het thema is 'handen en voeten in de aarde'. Het winterseizoen duurt van 12 januari tot en met 23 maart en het lenteseizoen van 6 april tot en met 22 juni. De locatie is het terrein met de kas bij ‘t Hof aan de Hofsingel 82.  Inschrijven is verplicht met vermelding van voor- en achternaam van het kind, geboortedatum plus naam, telefoonnummer en e-mailadres verzorger via [email protected]. Een week voor aanvang volgt bevestiging en informatie. 

Daarnaast worden er, in vervolg op de succesvolle vakantiedagen voor kleuters van vier tot zes jaar, op hetzelfde terrein maandelijks een serie van zeven middagen georganiseerd voor deze leeftijdsgroep. Elke ouder kan een kind per keer inschrijven. De kosten zijn € 2,00 per middag, contant die middag te voldoen. De planning is elke eerste zaterdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur van 2 oktober tot en met 4 juni, behalve de maanden december en januari. Elke middag heeft een thema en er is plaats voor maximaal 15 Tuinkleuters per keer. Tijdig inschrijven verplicht, zie hierboven. Wordt altijd bevestigd. 

Omdat gebleken is hoe belangrijk het is om kinderen al vroeg in contact te brengen met de natuur worden er (NIEUW!) zelfs peuterochtenden gerealiseerd. Elke eerste dinsdag van de maand van 10.15 tot 11.15 uur is je Tuinpeuter van 2,5 of 3 jaar welkom om samen met één ouder of andere verzorger een leuk themaprogramma te volgen. Er is vooraf een inloop met koffie/thee en iets lekkers van 10.00 tot 10.15 uur, om kennis te maken en de peuters op hun gemak te stellen. Er zijn zeven ochtenden gepland, van 5 oktober ot en met 7 juni, uitgezonderd de maanden december en januari. Hiervoor kun je per keer inschrijven (verplicht) en de kosten bedragen € 2,00 per ochtend voor kind plus begeleider. Er is plaats voor maximaal twaalf peuters. Inschrijvingen worden altijd bevestigd, met meer informatie.