Categorie├źn

Service

Lezing 'zeedieren en zeewieren' in de Heemtuin

Lezing 'zeedieren en zeewieren' in de Heemtuin
Uit

Lezing 'zeedieren en zeewieren' in de Heemtuin

  • Redactie
  • 28-02-2024
  • Uit
Lezing 'zeedieren en zeewieren' in de Heemtuin

VLAARDINGEN - Duiker, fotograaf en beeldend kunstenaar Mick Otten neemt u woensdagavond 3 april mee op een ontdekkingstocht onder en boven water langs de dijken van Zeeland.

Tijdens deze lezing laat hij u met allerlei bijzondere zeedieren en zeewieren kennis maken, waar u waarschijnlijk nooit eerder van heeft gehoord. Zo zullen de flamenco platworm, snotolf, weduweroos, wakame, gele wratspons, Zuiderzee schijfslak en de harige spookkreeft zullen de revue passeren.

Mick Otten duikt wekelijks in Nederland. Daarnaast is hij regelmatig aan de kust te vinden om onderaan de Zeeuwse dijken 'stenen te keren' en die gebieden te inventariseren. Dit doet hij altijd met een camera bij de hand. Ook verzamelt hij zeedieren om die thuis in detail te fotograferen en daar natuurkunstwerken van te maken. Hij blogt over zeedieren en zijn foto's zijn in allerlei boeken en tijdschriften, en bij exposities te zien.

Kom kennis maken met de bijzondere zeedieren en zeewieren van zeeland tijdens deze gratis lezing. Deze start op 3 april om 20.00 uur (hek van de Heemtuin gaat 15 minuten van tevoren open). Wel moet u zich opgeven. Dat kan, heel simpel, door een mail te sturen met daarin uw naam, aantal deelnemers (met naam) en uw telefoonnummer naar [email protected] o.v.v. lezing zeedieren. Wees er snel bij, want er is maar een beperkt aantal plaatsen.


Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.

Schiedamseweg 53, Vlaardingen

Meer over Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. →