Categorie├źn

Service

Motorclubs ongewenst in Vlaardingen

Motorclubs ongewenst in Vlaardingen
Nieuws

Motorclubs ongewenst in Vlaardingen

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 18-04-2021
  • Nieuws
Motorclubs ongewenst in Vlaardingen
VLAARDINGEN – In 2019 verbood de rechtbank in Assen motorclub No Surrender, nadat al eerder over de zogeheten ‘Outlaw Motorcycle Gangs’ de Hells Angels en Satudarah eenzelfde oordeel was uitgesproken. Het Hoger Beroep tegen al deze uitspraken loopt nog, maar in de ‘clubkleuren’ over straat is inmiddels in verschillende steden verboden via de lokale regelgeving, de APV. Binnenkort geldt dat ook voor Vlaardingen, want het college heeft een voorstel gedaan aan de raad om dit ook hier in de Algemeen Plaatselijke Verordening op te nemen. Gelijktijdig met het eerder besproken verbod op lachgas wordt deze hierop aangepast.

,,Het dragen van clubuitingen van verboden organisaties in de openbare ruimte en op evenementen kan een verstoring opleveren van de openbare orde’’, aldus het college in het raadsvoorstel. ,,Ook kunnen dergelijke uitingen door het publiek als bedreigend worden ervaren. Door strafbaarstelling in de APV kan handhavend worden opgetreden zolang er nog geen onherroepelijk vonnis is.’’

In Vlaardingen was kort een ‘chapter’ (afdeling) van No Surrender gevestigd aan de James Wattweg. In 2016 vond daar een inval plaats door de politie, waarop toenmalig burgemeester Bert Blase een drietal panden sloot. De huidige interim burgemeester Bas Eenhoorn had zelf in 2014 in Vlaardingen al te maken met motorclub No Surrender toen die zich ging vestigen in Vlaardingen.