Categorieën

Service

Burgemeester sluit panden No Surrender

Burgemeester sluit panden No Surrender
112

Burgemeester sluit panden No Surrender

  • Redactie
  • 10-02-2016
  • 112
Burgemeester sluit panden No Surrender
VLAARDINGEN - Met onmiddellijke ingang sluit burgemeester Bert Blase drie bedrijfspanden aan de James Wattweg op bedrijventerrein Vergulde Hand in Vlaardingen. Blase sluit de panden James Wattweg 32, 34 en 36 tot nader order op grond van de Opiumwet en de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Deze spoedsluiting volgt op een strafrechtelijk onderzoek naar wapenbezit door de politie en specialisten van Defensie van panden in Vlaardingen met een link naar motorclub No Surrender.

In het onderkomen van No Surrender werd een zwaar kaliber vuurwapen met munitie aangetroffen. Ook lag er ongeveer een kilo softdrugs. In een woning elders in Vlaardingen werd bij een doorzoeking ook een vuurwapen aangetroffen. Een in de woning aanwezige man en vrouw zijn aangehouden. Dat betreft een 44-jarige man uit Hellevoetsluis en een 47-jarige vrouw uit Vlaardingen. In hetzelfde onderzoek werd woensdagochtend een man in zijn auto aangehouden. Ook hij had een vuurwapen bij zich.

Advanced Search Team

Bij de doorzoekingen is gebruik gemaakt van een Advanced Search Team (AST) van Defensie. Een Advanced Search Team bestaat uit genisten van de Koninklijke Landmacht die zijn gespecialiseerd in het zoeken naar en in verborgen ruimtes. Deze militaire bouw- en constructiespecialisten hanteren hierbij technieken die zijn ontwikkeld bij het speuren naar geïmproviseerde explosieven (IED's) in uitzendgebieden, zoals in Afghanistan. De Defensiespecialisten beschikken hiervoor over geavanceerde apparatuur, zoals een grondradar.