Categorieën

Service

Muziektheatergroep Puur! presenteert: Nederland(s) is mooi

Muziektheatergroep Puur! presenteert: Nederland(s) is mooi
Uit

Muziektheatergroep Puur! presenteert: Nederland(s) is mooi

  • Redactie
  • 28-03-2024
  • Uit
Muziektheatergroep Puur! presenteert: Nederland(s) is mooi

VLAARDINGEN - In een schitterende harmonie van muziek en emotie brengt Puur! ‘Nederland(s) is Mooi’ op zondag 14 april om 14:00 uur naar De Windwijzer in Vlaardingen. Nederland dat zo vaak onderwerp is van ons gezamenlijke gemopper, maar wat zijn we gezegend met ons eigen kikkerlandje! Elk jaar genieten van de mooie seizoenen, ons platte land, ons waterland, onze prachtige taal en cultuur.

Over de voorstelling

We zeggen het te weinig tegen elkaar, daarom zingt en zoekt Puur! naar woorden in ontroerende en betekenisvolle liedjes. Van Nederlandse bodem, maar ook in prachtige vertalingen. Laat je ontroeren, blij maken, lach of wordt getroost door de meest bijzondere liedjes van Jenny Arean, Rob de Nijs, Mathilde Santing, Wende of Miss Montreal. Of luister naar de mooie vertalingen van Ivo de Wijs of Martine Bijl. Voor het eerst in het theater; de Nederlandse versie van The Bohemian Rhapsody, Puur! waagt zich aan deze klassieker in een vertaling van Jan Rot.

Over Puur!

Zes stemmen zingen zelf gekozen liedjes, elk met een eigen verhaal. Samen, maar ook solo of in een duet. Puur! bestaat uit: Frank Stratmann, Jaap van Saarloos, Martin Brongers, Miranda de Jong, Tonnie Meester en Wendy Bril. Zij worden begeleid door pianist en arrangeur Sjoerd Brouwer.

Vlaardingse noot

Lid van het eerste uur is Frank Stratmann. Deze import Haringkop laat zijn gezicht regelmatig op de Vlaardingse podia zien. Als acteur, zanger, presentator of achter de schermen als regisseur probeert hij soms een lach, een traan, maar meestal een moment van genieten te creëren. Ook deze keer weer een grappig, een sentimenteel en een gevoelig lied en een lied over onze eigen Maeslantkering (ja dat bestaat!)

Ode aan Pepijn

Puur! draagt zelden liedjes op. Echter dit jaar wordt er één lied speciaal gezongen voor Julian & Pepijn. Julian is de zoon van Miranda en Pepijn is de zoon van Frank. Misschien is Pepijn in Vlaardingen nog bekender dan zijn vader, met zijn orgeltje of zijn cake-acties heeft hij regelmatig de krant en de TV gehaald. Voor deze (en alle bijzondere) kinderen zingen Miranda en Frank een prachtig lied van Rob de Nijs.

Kom kijken en luisteren naar Puur! in Nederland(s) is mooi.

Wanneer:

Zondag 14 april 2024 – De Windwijzer - Vlaardingen

Meer informatie, foto’s en reserveren: www.puur-online.nl


De Windwijzer

Schiedamseweg 95, Vlaardingen

Meer over De Windwijzer →