Categorie├źn

Service

Niet te missen: SIR NO SIR in de Kroepoekfabriek!

Niet te missen: SIR NO SIR in de Kroepoekfabriek!
Uit

Niet te missen: SIR NO SIR in de Kroepoekfabriek!

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 17-11-2021
  • Uit
VLAARDINGEN – Vanaf 20.00 uur is het zo’n beetje over en sluiten in het uitgaansleven, maar wie daarna nog wil genieten kan deze week nog wel terecht in de Kroepoekfabriek aan de Koningin Wilhelminahaven. Voor zover we weten houd je er aanstaande vrijdag 19 november droge voeten aan over (geen hoogwater, voor zover bekend) maar je maakt ook nog eens een optreden mee dat je lang zal heugen.

Op vrijdag 19 november speelt in de Kroepoekfabriek namelijk SIR NO SIR, een relatief nieuw muziekcollectief, waarvan de (vaste) leden hun sporen al ruimschoots hebben verdiend. SIR NO SIR is gevormd rondom Tessa Nikopoulos en Toon Raaf en in de clip bij dit artikel zie je beide een geslaagde proef van hun kunnen geven. Eind 2021 brengt het collectief haar debuutalbum uit, maar tijdens deze try-out in de Kroepoekfabriek krijg je een flinke sneak peak!

De deur opent om 20:30 uur, het concert begint om 21:00 uur, entree kost €4.

SIR NO SIR refereert wat hun nummers betreft aan de ‘klassiekers’ van groepen als Fleetwood Mac, Radiohead en Portishead, maar dat is wel erg gemakkelijk en we wilden net wat meer weten van Toon Raaf, die je in de clip achter de piano ziet.

Staat SIR NO SIR op de schouders van al die beroemde voorgangers?

,,Leuk dat je de moeite neemt om het punt van de referenties aan te stippen’’, aldus Toon Raaf. ,,Zelf had ik dat als tiener al, waarom zou je vergelijken? De reden dat ik op een gegeven moment overstag ben gegaan is dat journalisten en programmeurs al mijn mooie verhalen over de achtergrond van mijn muziekprojecten maar al te graag opzij schoven met als commentaar: "Waar kan ik het mee vergelijken? Anders weet mijn publiek niet wat ze kunnen verwachten".

Wat kunnen we dan verwachten en hoe is die naam SIR NO SIR ontstaan?  

Toon: ,,SIR NO SIR heet zo om vele redenen, maar twee zijn het belangrijkst. Ten eerste is Sir, Yes Sir! de Angelsaksische militaire manier om een bevel te accepteren, en daarmee het perfect tegenovergestelde van maatschappelijk activisme en systeemkritiek, precies twee punten waar onze teksten vaak over gaan. Om deze teksten in een bandnaam samen te vatten is voor SIR NO SIR gekozen - in hoofdletters, om het activisme te benadrukken. Daarnaast is het uitdagen van bestaande gendernormen een hoofdthema van het project. Dus is die SIR wel echt een SIR? Die vraag stellen we aan het publiek door voor onze naam te kiezen. Kortom: we proberen op een positief geformuleerde manier uit te nodigen om vooral niet in hokjes te denken’’.

Dat zijn de teksten, maar hoe ‘klinkt het straks allemaal’?

,,Eigenlijk is het een sterk meerstemmige poprockband gecombineerd met een klassiek ensemble. Dat resulteert in een dynamische, gevarieerde sound, die live een muzikale reis langs uitersten belooft. Maar de clips die we eerder opgenomen hebben spreken voor zichzelf’’.

Op het podium pakken Toon, Tessa en al die anderen straks nog meer uit. Voor kaarten kun je op deze link klikken en meer informatie over band en concert kun je hier vinden! 

Let even op: Bezoekers krijgen een zitplaats toegewezen bij binnenkomst. De bar is niet geopend. ,,We willen niet de schijn van horeca opwekken, daarom staan we toe dat je 1 ongeopend flesje water meeneemt naar het concert, andere consumpties zijn niet toegestaan’’, aldus de aankondiging van de Kroepoekfabriek.


Informatie:

SIR NO SIR

Vrijdag 19 november om 21:00 uur

Deur open om 20:30 uur

Entree €4,00

www.kroepoekfabriek.nl

Poppodium De Kroepoekfabriek

Koningin Wilhelminahaven ZZ 2a, Vlaardingen

Meer over Poppodium De Kroepoekfabriek →