Categorieën

Service

Nieuwe winkels in het centrum

Nieuwe winkels in het centrum
Nieuws

Nieuwe winkels in het centrum

  • Redactie
  • 29-03-2024
  • Nieuws
Nieuwe winkels in het centrum

VLAARDINGEN - Wie deze week door het centrum van Vlaardingen loopt ziet dat er geleidelijk aan, met name op het Liesveld, weer wat ‘reuring’ komt. Afgelopen vrijdag openden er maar liefst twee nieuwe winkels hun deuren: kledingdiscounter Kik op het Veerplein in het voormalige pand van Kijkshop, en schoenenboer vanHaren op het Liesveld. Naast vanHaren zijn ze ook al druk bezig om een nieuwe kledingwinkel in te richten en binnenkort wordt daar dan terStal geopend, die de meeste Vlaardingers wel kennen van winkelcentrum Koningshoek in Maassluis.

Druk bezig met de voorbereidingen op het Liesveld is ook juwelier Eve Jewellry, op de kop van het Liesveld. Dat is dan nummer drie in dat gebied, want juweliers Lucardi en Winter Idee zitten daar ook al, en branchegenoot Adri Stam vlakbij in de Fransenstraat. Mooi dat er gevuld wordt, maar iets meer diversiteit is ook welkom. Zo zitten er op het Liesveld ook maar liefst vier brillenwinkels aan dezelfde kant: Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish. Die laatste had overigens de laatste tijd de deur vaker dicht dan open.

Dan komt er in het voormalige pand van vanHaren een nieuwe vestiging van Ballet- en Dansstudio Schiedam Vlaardingen. In Vlaardingen geven die al lessen bij Kade40 maar ze betrekken nu hun eigen pand. Wat betreft de openingstijden is het nog even afwachten, maar of die parallel lopen met de winkeltijden is de vraag.

Verhuurder Meerdervoort werkt er weliswaar hard aan om de rest van de winkels ook gevuld te krijgen, maar er zijn wel wat kanttekeningen te plaatsen. Meerdervoort is eigenaar van het middenblok, de bruine bakstenen, van het Liesveld. Vanaf het stuk bij de parkeergarage tot aan de Spaanse trappen. Daar zitten nog wel wat ruimtes tussen die gevuld kunnen worden, waaronder het voormalige pand van de ANWB, en op de hoek is een groot aantal vierkante meters in januari leeggekomen na het vertrek van de pop-up-store van Vlaardingen Partners. Aan de kant van de brillenwinkels is Handyman vertrokken (failliet, doorstart is onzeker) en de Brandstore naast brillenwinkel Eyewish staat ook weer leeg. De kaas- en notenboer die overigens in oktober naast Zeeman Textiel zou komen laat voorlopig ook verstek gaan: de aankondigingen zijn alweer van de ramen gehaald.

De bruine bakstenen vormen de binnenring van het Liesveld, en de winkels ertegenover de buitenring, met winkelpanden die verschillende eigenaren hebben. Daar zitten ook nog behoorlijk wat lege panden tussen, en van sommige winkels kun je je afvragen hoe die ooit de huur kunnen betalen; je ziet er niet veel klanten of ze zijn vaker dicht dan open. Die leegstand is er ook nog deels in de naastgelegen Fransenstraat. Het gebouw waar een Multiculturele dagbesteding zat staat weer te huur, en verschillende panden leeg.

Kortom, er komen of zijn een aantal mooie winkels in het centrum bij(gekomen), maar de aantrekkelijkheid van het centrum en met name het Liesveld als ‘kloppend hart van de gemeenschap’ , aldus de woorden van eigenaar Meerdervoort, is er nog niet mee teruggekeerd.