Categorie├źn

Service

Op reis door muziekland met Joey Roukens

Op reis door muziekland met Joey Roukens
Uit

Op reis door muziekland met Joey Roukens

  • Redactie
  • 11-04-2022
  • Uit
Op reis door muziekland met Joey Roukens
VLAARDINGEN - Op donderdag 21 april is de Nederlandse componist Joey Roukens te gast in De Windwijzer. Hij is geboren in Schiedam, maar opgegroeid in Vlaardingen. Inmiddels is hij bekend als componist. Zijn composities zijn gespeeld door onder andere het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en de New York Philharmonic.

Joey Roukens put zijn muzikale taal uit een veelheid aan invloeden, variërend van muziek uit het begin van de 20e eeuw (Stravinsky, Mahler, Ives, Sibelius, Debussy) tot (post-)minimalisme (Adams, Reich) tot bepaalde soorten pop, jazz en zelfs niet-westerse muziek. Hij is niet geïnteresseerd in het simpelweg mixen van stijlen. Hij streeft met elk stuk naar een coherent en organisch muzikaal geheel dat op de een of andere manier de enorme diversiteit aan stijlen en genres weerspiegelt die allemaal deel uitmaken van de muzikale lucht die we vandaag de dag inademen.

Joey zal ons meenemen op zijn reis door muziekland. Hij zal ons zijn muziek laten horen, vertellen over het vak van de componist en zelf muziek maken. Het belooft een boeiende avond te worden! Je bent van harte welkom om dit mee te beleven. Aanvang is om 19.30 uur in De Windwijzer, Schiedamseweg 95 Vlaardingen. Entree is €7,50.  

De Windwijzer

Schiedamseweg 95, Vlaardingen

Meer over De Windwijzer →