Categorieën

Service

Overeenkomst voor 179 nieuwe woningen op terrein Valkenhof

Overeenkomst voor 179 nieuwe woningen op terrein Valkenhof
Nieuws

Overeenkomst voor 179 nieuwe woningen op terrein Valkenhof

  • Redactie
  • 22-01-2021
  • Nieuws
Overeenkomst voor 179 nieuwe woningen op terrein Valkenhof
VLAARDINGEN - In december heeft de combinatie Timpaan en Heembouw de aanbesteding gewonnen die de gemeente Vlaardingen heeft uitgeschreven voor de locatie in de Westwijk aan de Frank van Borselenstraat. Er worden 179 woningen gebouwd op het terrein waar de inmiddels gesloopte wooncomplexen De Valkenhof stonden. Ook staan daar nu nog twee sporthallen, die later dit jaar worden gesloopt.

Het plan bestaat uit deels appartementen en deels grondgebonden woningen. Centraal in de opzet is de humane wijkgedachte en een groene omgeving, zoals de Westwijk oorspronkelijk is bedacht. Meer dan de helft van het gebied wordt met groen ingericht. Ook worden de woningen duurzaam gebouwd: alle woningen worden energieneutraal en warm water en verwarming worden opgewekt met efficiënte warmtepompen met een bodembron. Door nieuwe innovaties, slim watermanagement en een groene buitenruimte worden hittestress en eventuele wateroverlast tegengegaan. Daarnaast worden de woningen voorzien van groene delen in de gevels.

Om de ervaringen te kunnen delen op het gebied van duurzaam en klimaat adaptief ontwikkelen en bouwen, trekken de gemeente Vlaardingen en Timpaan gezamenlijk op. Per heden hebben beide zich daarom aangemeld bij het platform: Klimaat adaptief bouwen met de natuur (KAN-Bouwen). 

Deze woningbouwontwikkeling volgt uit de Centrumvisie Westwijk, waarin het plan is opgenomen om rondom Plein West een nieuw centrumgebied voor de hele Westwijk te realiseren met bijpassende voorzieningen. Aan het Erasmusplein is inmiddels een nieuwe sporthal in gebruik genomen en aan de Claudius Civilislaan wordt dit jaar een nieuwe sporthal gebouwd. De locatie aan de Frank van Borselenstraat is daarmee beschikbaar gekomen als woningbouwlocatie.

Momenteel worden de voorbereidingen getroffen voor de ruimtelijke procedure en de bouw. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via www.heemtuinen.nl