Categorieën

Service

Passief inkomen, de trend van het moment

Passief inkomen, de trend van het moment
Nieuws

Passief inkomen, de trend van het moment

  • Ingezonden mededeling
  • 19-10-2022
  • Nieuws
Passief inkomen, de trend van het moment
Een aantal jaren geleden hadden we er nog nooit van gehoord; passief inkomen. Maar vandaag de dag horen we het steeds vaker terug, zeker in combinatie met de term ‘FIRE worden’. Dat laatste is het kunnen leven van geld waar je niet (meer) voor hoeft te werken. Klinkt zeer aantrekkelijk toch? Om FIRE te worden heb je passief inkomen nodig. Hoe je dit opbouwt en wat het is, hier vind je alles in een notendop!

Wat is passief inkomen

Om uit te leggen wat passief inkomen is, is het goed om eerst de tegenhanger ‘actief’ inkomen uit te leggen. Dit is inkomen wat jij krijgt uit werk, hier moet je dus actief iets voor doen. Passief inkomen is juist inkomen wat wel binnenkomt, maar waar je niks voor hoeft te doen. Hierbij kun je denken aan huuropbrengsten uit de verhuur van een woning, rendement op aandelen, waardestijging van crypto of de handel in goud. Allemaal opties die ervoor zorgen dat jouw vermogen toeneemt, zonder dat je je daarvoor om negen uur ’s ochtends op kantoor hoeft te melden.

Hoe start je met het creëren van passief inkomen

Het goede nieuws is dat je vandaag al kunt beginnen met het creëren van passief inkomen. Je hoeft hier niet meteen enorme bedragen voor te investeren, hier vind je al een betrouwbare optie waar jij kunt starten met investeren in crypto currency. Door gebruik te maken van een betrouwbaar forum, kun je eveneens gebruikmaken van goede analyses en prognoses waardoor je goede beslissingen neemt. Hierdoor bouw jij snel een passief inkomen op.

Aflossen een goede optie?

Aflossen op je hypotheek kan financieel gezien een slimme keuze zijn maar dit is geen vorm van passief inkomen. Het zorgt er immers wel voor dat je maandlasten dalen, maar niet dat er extra geld in het laatje komt. Voor het worden van FIRE is het echter wel een must om lage maandlasten te hebben. Daarom is het aflossen in het kader van FIRE wel slim, maar het is dus geen passief inkomen.

Kortom, passief inkomen creëren is voor iedereen weggelegd. Niet alleen voor de rijke mensen van deze wereld. Sterker nog, met het actief creëren van passief inkomen kun jij tot deze groep gaan behoren. Dit kost wel het nodige denkwerk, discipline en toewijding maar ook dan is het ook voor jou mogelijk om op een dag letterlijk slapend rijk te worden. Hoe je vandaag nog start? Begin klein en investeer in zaken als aandelen en crypto.