Categorieën

Service

Rondleiding in Voedselbos Vlaardingen

Rondleiding in Voedselbos Vlaardingen
Uit

Rondleiding in Voedselbos Vlaardingen

  • Redactie
  • 21-03-2022
  • Uit
Rondleiding in Voedselbos Vlaardingen
VLAARDINGEN - Een bos waarin bijna alle soorten eetbaar zijn, dat is een voedselbos. In Vlaardingen is in 2015 gestart met de aanleg van een voedselbos naast de Westwijk, tussen de Zuidbuurt en Van Boendaleweg. Elk jaar neemt de oogst van het voedselbos verder toe.

Naast voedselproductie zijn ook recreatie en educatie doelstellingen van de stichting Voedselbos Vlaardingen. Daarom worden er lessen georganiseerd voor scholen en is er elke maand een rondleiding voor belangstellenden. Een van de vrijwilligers neemt de groep dan mee voor een uitgebreide wandeling en vertelt over het ontwerp van het bos en over de soorten planten, struiken en bomen die zijn aangeplant.

Op zondag 27 maart is er weer een rondleiding, deze start om 15.00 uur en duurt zo'n anderhalf uur. De rondleidingen zijn met waardebepaling achteraf. Dat betekent dat je na afloop bepaalt wat je het waard vond en dit bedrag doneert aan de persoon die de rondleiding verzorgt. De opbrengst komt ten goede aan de stichting Voedselbos Vlaardingen.

Meld je aan voor de rondleiding via: [email protected]. Je ontvangt dan ook alle praktische informatie over bereikbaarheid en parkeren.