Categorie├źn

Service

Ruim 22 duizend bomen voor Zuidbuurt en omgeving

Ruim 22 duizend bomen voor Zuidbuurt en omgeving
Nieuws

Ruim 22 duizend bomen voor Zuidbuurt en omgeving

  • Redactie
  • 18-11-2021
  • Nieuws
Ruim 22 duizend bomen voor Zuidbuurt en omgeving

Foto: Staatsbosbeheer

VLAARDINGEN – eind november wordt gestart met het planten van ruim 22 duizend nieuwe bomen en struiken aan de Zuidbuurt, Boonerlucht en Aalkeet-Binnenpolder. Na het groot onderhoud van dit najaar, waarbij onder andere zieke essen zijn verwijderd, is het bos nu klaar voor de herplant. Het planten van de nieuwe bomen en struiken is naar verwachting rond februari 2022 afgerond.

De Zuidbuurt, Boonerlucht en Aalkeet-Binnenpolder kunnen rekenen op 35 verschillende boom- en struiksoorten met voornamelijk inheemse soorten zoals zoete kers, linde, eik, wilde appel en vlier.

De herplant is het slotstuk van het planmatige bosonderhoud. Boswachter Lisa: ,,Door om de zes jaar groot onderhoud uit te voeren werken we aan het behoud van een duurzaam en veilig bos voor de komende decennia. Doordat de meeste bospercelen zijn aangeplant met bomen van veelal dezelfde soort en leeftijd, bereiken we dit doel alleen door bij te sturen en gefaseerd ruimte te maken in het bos. Zo kunnen er nieuwe boom- en struiksoorten worden bij geplant en ontstaat een grotere variatie in leeftijd en soorten. Het resultaat is meerdere lagen (hoogteverschillen) en een hogere biodiversiteit aan flora in het bos dat weer een thuis biedt aan verschillende diersoorten.”

Tijdens de herplant blijven de paden toegankelijk. Na afronding van de herplant worden de paden weer opgeknapt en hersteld.