Categorie├źn

Service

Samen Fit komt terug!

Samen Fit komt terug!
Gezond

Samen Fit komt terug!

  • Redactie
  • 10-02-2022
  • Gezond
Samen Fit komt terug!

Vitaliteitscoach Mariëlle van Santen en trainer Anneke van Santen.

VLAARDINGEN - Na het grote succes in 2021 biedt Seniorenwelzijn vanaf 8 maart een vernieuwde versie van Samen Fit. Een uitgebreid programma voor het verbeteren en behouden van lichamelijke en mentale gezondheid en sociale contacten. Van maart tot en met december 2022 staat iedere maand een ander thema centraal. Het thema van maart is valpreventie. In de overige maanden van het jaar komen onder andere de onderwerpen mindfulness, cognitieve fitness (gymnastiek voor de hersenen) en voeding aan bod. Deelnemers kunnen zich per maand inschrijven. 

Verdieping
Door bij Samen Fit één thema per maand te behandelen, kan uitgebreider op dit thema worden ingegaan. Deelnemers komen wekelijks op dinsdag van 10.00 tot 11.00 uur samen in ontmoetingscentrum De Bijenkorf en wisselen theorie en praktische oefeningen af. Alleen in april zijn de bijeenkomsten van 11.00 tot 12.00 uur. 

Positieve Gezondheid
,,Seniorenwelzijn werkt met de methodiek Positieve Gezondheid. Dit is een brede kijk op gezondheid die verder gaat dan het uitblijven van klachten en gezondheidsproblemen. We gaan uit van wat iemand wel kan, belangrijk vindt en eventueel wil veranderen. Met Samen Fit werken wij samen met senioren aan de gebieden die voor hen belangrijk zijn. Zo kunnen zij langer prettig en zelfstandig thuis blijven wonen'', aldus Mariëlle van Santen, vitaliteitscoach bij Seniorenwelzijn. 

Samenwerking
De bijeenkomsten worden afwisselend begeleid door medewerkers van Seniorenwelzijn en docenten van andere organisaties uit de stad. Zo zijn deelnemers altijd verzekerd van deskundige en professionele begeleiding. 

Start
De eerste bijeenkomst in maart (met betrekking tot valpreventie) is op dinsdag 8 maart in ontmoetingscentrum De Bijenkorf, Reigerlaan 100 in Vlaardingen (Holy). De kosten voor deelname bedragen twaalf euro per maand. 

Vragen of aanmelden
Heeft u vragen over Samen Fit of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met Mariëlle van Santen, Vitaliteitscoach. Mariëlle is bereikbaar op telefoonnummer 06 - 50 25 83 70 of per mail via [email protected]. Aanmelden voor deelname in maart kan tot 4 maart. Kijk voor meer informatie over de activiteiten van Seniorenwelzijn op www.seniorenwelzijn.nl.

Seniorenwelzijn Vlaardingen

Reigerlaan 100, Vlaardingen

Meer over Seniorenwelzijn Vlaardingen →