Categorieën

Service

Schrijversavond met Jan Brokken

Schrijversavond met Jan Brokken
Uit

Schrijversavond met Jan Brokken

  • Redactie
  • 13-02-2023
  • Uit
Schrijversavond met Jan Brokken
VLAARDINGEN - Op 22 februari komt de bekende schrijver Jan Brokken naar De Windwijzer om te vertellen over zijn nieuwste boek ‘De kampschilders’. Jan Brokken is een oude bekende van De Windwijzer, want al eerder heeft hij een prachtige en druk- bezochte avond verzorgd over een van zijn eerdere boeken. Ook nu is hij bereid om naar Vlaardingen te komen om zijn nieuwste boek te bespreken.

In ‘De Kampschilders’ vertelt Jan Brokken het verhaal van Willem en Maria Hofker en Rudolf Bonnet, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in hetzelfde jappenkamp terechtkwamen als zijn vader Han en moeder Olga. Ingenieus verweeft hij hun verhalen. Brokken schetst het rijke culturele leven in de jaren dertig op Bali, waar kunstenaars uit de hele wereld naartoe trokken en geïnspireerd en betoverd werden door de Balinese cultuur. Aan die wereld kwam een eind toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. De voortdurende angst in het kamp maakt hij indringend invoelbaar, maar dit verhaal laat ook zien hoe kunst in onmenselijke omstandigheden een redding kan zijn.

Het belooft een boeiende avond te worden, waarvoor je van harte bent uitgenodigd! Het  begint om 20:00 uur, entree is € 10. Graag vooraf aanmelden via [email protected]. De Windwijzer is gevestigd aan de Schiedamseweg 95 in Vlaardingen.

De Windwijzer

Schiedamseweg 95, Vlaardingen

Meer over De Windwijzer →