Categorie├źn

Service

Tientallen kinderen en honderden bloemen

Tientallen kinderen en honderden bloemen
Nieuws

Tientallen kinderen en honderden bloemen

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 30-11-2022
  • Nieuws
Tientallen kinderen en honderden bloemen
VLAARDINGEN - Wethouder Jacky Silos plantte vandaag vanaf 15.00 uur samen met enkele tientallen Oekraïense kinderen en hun ouders zo’n 1100 tulpenbollen. Dat gebeurde allemaal op het Deltaplein bij de Maasboulevard waar speciale bakken waren neergezet. De kinderen verblijven momenteel in de vluchtelingenopvang en kwamen vanmiddag voor deze actie gewandeld vanuit het voormalige Unilevergebouw waar ze overdag begeleid worden.  Binnenkort zullen nog eens 400 tulpenbollen geplant worden bij de Broekpolder. 

De actie is hier ingezet door Rotary Club Vlaardingen 80 en hoort bij de wereldwijde actie End Polio Now van Rotary om polio voor altijd uit te bannen. Voorafgaand aan het planten spraken Rotary bestuurslid Andre Brockhus en wethouder Jacky Silos de kinderen, hun ouders en een aantal andere belangstellenden toe. Maar niet te lang want je handen uit de mouwen steken was belangrijker, en leuker, dan al teveel woorden gebruiken. Die werden overigens vertaald in het Oekraïens door een aanwezige tolk.

Met de End Polio Now tulpenbollen is geld ingezameld om vaccins in te kopen voor de strijd tegen polio. Ieder jaar organiseert Rotary Club Vlaardingen 80 een plantactie om aandacht te vragen voor dit goede doel. Sinds 2014 hebben de Nederlandse Rotary Clubs ruim 88.000 doosjes tulpen verkocht. Dat resulteerde in ruim € 2.7 miljoen voor de bestrijding van polio. Genoeg om 23 miljoen kinderen te vaccineren.

De strijd van Rotary tegen Polio is succesvol. Behalve in Afghanistan en Pakistan is de ziekte overal uitgeroeid. Pas als de ziekte 3 jaar wereldwijd is uitgebannen wordt de strijd tegen polio gewonnen verklaard. Tot die tijd gaan Rotary International en oa Rotary Club Vlaardingen 80 door met acties voor het wereldwijd vaccineren zodat deze verlammende ziekte niet meer de kop kan opsteken. De verwachting is dat in 2024 de hele wereld echt helemaal poliovrij is. Meer informatie: www.endpolionowtulp.nl