Categorieën

Service

Vlaardingse jeu-de-boulers verliezen met opgeheven hoofd

Vlaardingse jeu-de-boulers verliezen met opgeheven hoofd
Sport

Vlaardingse jeu-de-boulers verliezen met opgeheven hoofd

  • Redactie
  • 29-09-2023
  • Sport
Vlaardingse jeu-de-boulers verliezen met opgeheven hoofd

VLAARDINGEN - JEU DE BOULES - Het eerste team van Jeu-de-Boulesclub Vlaardingen trok afgelopen zaterdag op naar Delft, waar de eerste wedstrijd van het seizoen in de tweede divisie plaatsvond. De Vlaardingse ‘ballengooiers’ waren afgelopen seizoen gepromoveerd. ,,Natuurlijk was er het besef dat wij het dit seizoen in de 2e divisie een behoorlijk stuk moeilijker zouden krijgen dan het vorig seizoen’’, aldus een woordvoerder van het team. ,,Niet dat wij afreisden naar MIDI in Delft met klapperende tanden en een knoop in de maag van de zenuwen. Het tegendeel is waar’’.

De eerste ronde begon met de doubletten en de wedstrijd van Fred van der Reijken en Toni Wezenberg komt op een stand van 9-9 gevaarlijk dichtbij een overwinning, als de tegenpartij op een nogal ongelukkige wijze de but verplaatst over de achterlijn. Helaas hadden ze ook nog een genoeg ballen over om de zaak af te ronden.

De partij met Jan (Langerak) en Robin Teijgeler eindigde in een verlies van 13-4 en de derde partij met Janus Crama en Rayan Chinnappan werd ook met een verlies afgesloten, al moesten ze daar wel een uur over doen.

In de tripletten ronde moesten Toni, Fred en Robin aan de bak en ook in die partij werd volop tegenstand geboden aan de tegenstanders. Helaas ging ook hier het eindspel de mist in met een stand van 13-8. Jan, Rayan en Janus werd met een verlies van 13-4 afgesloten.

In de derde ronde gingen Toni en Jan er lekker tegenaan maar ook strijdend ten onder. De partij van Robin en Fred kenden een beter einde doordat ze, misschien door een beetje zelfoverschatting van de tegenstanders, de eindstand na 5 werprondes met 0-13 konden beslissen. De partij met Rayan en Janus ging helaas verloren.

Bij de afterparty werd het team welgemeend gecomplimenteerd met het getoonde tegenspel en kregen ze ook nog een consumptie. Kijk, dat is nog eens respect tonen aan de tegenstanders.